r
Nosalty Logó

Görög tyúkhúsleves

Oli(E)va
Görög tyúkhúsleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

564
Kalória
40.3g
Fehérje
29.4g
Szénhidrátok
30.6g
Zsír
383.5g
Víz
256g
Koleszterin
1.8g
Rost
870.2mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    383.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.7 g

Zsír

  • Összesen
    183.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4218.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2202 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    2301.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    268 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    1228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    756 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 3384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. Hideg vízben feltesszük az egészben hagyott csirkét főni, a víz jól lepje el.
  2. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a rizst.
  3. Ha megpuhult a rizs is, kivesszük a csirkét, hogy jobban tudjunk dolgozni a levessel.
  4. Kicsit hűlni hagyjuk a levest, hogy ne legyen égető forró.
  5. Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a citromok kifacsart levét.
  6. Na most ugrik a majom a vízbe... A felvert citromos tojásokhoz egy kis levest adunk állandoan keverve, hogy átvegye a leves hőmérsékletét, és állandóan keverve (!) szépen lassan belecsorgatjuk a levesbe.
  7. Sózzuk, borsozzuk.
  8. A főtt csirket feldaraboljuk, és visszatesszük a levesbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: kukta

Ez az a leves-az Avgolemono, amiből nem tudok eleget főzni télen. Nincs az a mennyiseg, ami el ne fogyna... Főleg ha esik az eső. Gyors változatban kuktában lehet csinálni, 1-2 húsleveskockát hozzáadni. Nagyon finom krémes állaga van, csak a felvert citromos tojás csurgatásánál kell vigyázni, hogy a forró lé ne kapja össze a tojást, azért kell kicsit lehűteni előtte a kész levest. Ha van időnk, csak egy fél óra múlva tesszük hozzá az avgolemonot (görögül avgo-tojás, lemoni-citrom), akkor biztos nem fogja összekapni a levest. Ha újramelegítjük, csak forrósítani kell, felforralni nem szabad. A csirke maradékából másnap... chicken szendvics (kenyér-majonéz-friss uborka-kapribogyó)!

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...