r
Nosalty Logó

Görög tyúkhúsleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Oli(E)va
Görög tyúkhúsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 564 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3384 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 564 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.7 g

Zsír

  • Összesen
    183.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4218.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2202 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2301.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    268 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    1228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    756 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 3384 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hideg vízben feltesszük az egészben hagyott csirkét főni, a víz jól lepje el.
  2. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a rizst.
  3. Ha megpuhult a rizs is, kivesszük a csirkét, hogy jobban tudjunk dolgozni a levessel.
  4. Kicsit hűlni hagyjuk a levest, hogy ne legyen égető forró.
  5. Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a citromok kifacsart levét.
  6. Na most ugrik a majom a vízbe... A felvert citromos tojásokhoz egy kis levest adunk állandoan keverve, hogy átvegye a leves hőmérsékletét, és állandóan keverve (!) szépen lassan belecsorgatjuk a levesbe.
  7. Sózzuk, borsozzuk.
  8. A főtt csirket feldaraboljuk, és visszatesszük a levesbe.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 21224
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 31.

Ajánló

Sok finom, puha, fehér kenyér... Megköveztek? :))

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Görög tyúkhúsleves
Oli(E)va 85 recept

Ez az a leves-az Avgolemono, amiből nem tudok eleget főzni télen. Nincs az a mennyiseg, ami el ne fogyna... Főleg ha esik az eső. Gyors változatban kuktában lehet csinálni, 1-2 húsleveskockát hozzáadni. Nagyon finom krémes állaga van, csak a felvert citromos tojás csurgatásánál kell vigyázni, hogy a forró lé ne kapja össze a tojást, azért kell kicsit lehűteni előtte a kész levest. Ha van időnk, csak egy fél óra múlva tesszük hozzá az avgolemonot (görögül avgo-tojás, lemoni-citrom), akkor biztos nem fogja összekapni a levest. Ha újramelegítjük, csak forrósítani kell, felforralni nem szabad. A csirke maradékából másnap... chicken szendvics (kenyér-majonéz-friss uborka-kapribogyó)!

Hozzászólások

Irocska

Elkészítettem, isteni finom. Legközelebb ki fogom próbálni, hogy a citrom héját is belereszelem.

Oli(E)va

Szia Irocska, orulok, hogy izlett, magam meg sosem reszeltem bele citromhejat...ha van kedved, szolj majd vissza, hogy milyen lett igy...Az enyemek (rajtam kivul) meg megszorjak feketeborssal, meg meg belefacsarnak egy fel citromot a tanyerjukba...::))

Irocska

Nem vártunk sokat, hogy újra elkészítsük :)Belereszeltem mindkét citrom héját, és nem bántuk meg, isteni finom intenzív citromos lett t?le, mostantól így fogom elkészíteni. Köszönöm a receptet, nagy kedvenc lett itthon!

Oli(E)va

Koszi, Irocska, hogy visszairtal, legkozelebb en is fogok belereszelni citromhejat, biztos vagyok benne, hogy finom lesz, persze a csaladom amugy is citrommanias... A recit nagyon szivesen, udvozollek, Eva

vasskitty

kb.mekkora cseszet kell hasznalni

Oli(E)va

Szia Kitty, en 2 deciset hasznalok, de mindegy, az aranyok a fontosak. Udv, Eva

Tristi

Finom,nagyon :) Ma f? másodszor,annyi különbséggel,h én csak csirkemellcsontból f?zöm a levest, sárgarépát is adok hozzá,a többi ugyanaz :) Igy is isteni,köszi a receptet :) Tálalásnál tejfelt rakunk még bele,amibe icipici kockákra vágott citromhéj kerül(ezt anyósomtól láttam)

Oli(E)va

Szia Tristi, koszii szepen, orulok, hogy izlik, a tejfeles citrom nagyon jo otlet, ki fogom probalni..Udv;Eva

witch

Kedves Eva! Amikor a tojas bele van csurgatva nem marad nyers? Vagy fel kell fozni utana? Nyers tojas fobiam van. :o) udv:witch

Oli(E)va

Szia, kedves witch, tulajdonkeppen a leves forro, de nem forrasban levo...majdnem 100 fokos, nem vagyok egeszen biztos benne, egy kemikust kene megkerdezni...a levest nem szabad felforralni, mert osszekapja a tojast, olyan turos lesz az egesz, igy meg finom kremes marad. Szamtalanszor megfoztem mar, a gyerekek meg kisbabak voltak, most meg mer felnott mind a ketto, ez a kedvenc levesuk. Szerintem Amerikaban lehet pasztorozott tojast kapni, semmi vesz vele, mi is meg mindig itt vagyunk :):):) Udv: Eva

witch

Koszonom a megnyugtato valaszt! :o) A lanykam evett egy gorog etteremben ilyet es azt mondta egyedul megenne egy fazekkal. Hozott haza is, hogy legyen osszehasonlitasi alapom. Megfoztem a Te recepted alapjan es mar ket tanyerral be is vagott belole. :o) Az ettermi nekunk tul savanyu volt es alig akadt hus benne, szoval megerte elkesziteni itthon. Koszonom a receptet! Ez a legnagyobb orom, ha a lanykam joizuen eszi amit innen fozok! udv:witch

Oli(E)va

Nagyon orolok en is, hogy izlett, nalunk mindig csak telen csinalom, foleg, ha esik az eso, nem tudom miert, ez ugy oszzekotodott a tudatukban, ha eso, akkor avgolemono :) a citromot meg lehet szabalyozni benne, adagtol fuggoen egyet-kettot facsarok bele, es mindig van meg az asztalon a soval-borssal egyutt, ha ker meg valaki bele. Udv Ciprusrol; Eva

Kicsitündér

Szia! Jól értem, hogy a tojás fehérjést?l megy a levesbe nemcsak a sárgája? Mennyi esélye van, hogy ne csapódjon ki?

Oli(E)va

Szia Kicsitunder, igen a tojast egeszeben kell felverni, a legnehezebb ebben a receptben, hogy ne csapodjon ki a tojas a belecsurgatasnal. Ketfele modon lehet ezt megelozni; vagy otthagyjuk a levest meg a tojas bekeverese elott felorara hulni egy kicsit, vagy egy pohar hidegvizet ontunk a kesz leveshez, ez egy kicsit lehuti, ha nincs idonk. A felvert tojasokhoz mindig szoktam a levesbol nehany kanallal merni, hogy ne legyen nagy a kulonbseg a homersekletuk kozott. Jo fozocskezest; Eva

Törölt felhasználó

Nagyon ígéretesen hangzik, köszönet a receptért! És bár most nagyon meleg van, de a hétvégén azt hiszem elkészítem. További szép napot! Üdv. Kata

Oli(E)va

Szia Kat, remelem, jol sikerult...:) Udv; Eva

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek