r
Nosalty Logó

Görög tyúkhúsleves

Oli(E)va
Görög tyúkhúsleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

564
Kalória
40.3g
Fehérje
29.4g
Szénhidrát
30.6g
Zsír
383.5g
Víz
256g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
870.2mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    383.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.7 g

Zsír

  • Összesen
    183.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4218.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2202 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    176.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    2301.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    268 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    1228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    756 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 3384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. Hideg vízben feltesszük az egészben hagyott csirkét főni, a víz jól lepje el.
  2. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a rizst.
  3. Ha megpuhult a rizs is, kivesszük a csirkét, hogy jobban tudjunk dolgozni a levessel.
  4. Kicsit hűlni hagyjuk a levest, hogy ne legyen égető forró.
  5. Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a citromok kifacsart levét.
  6. Na most ugrik a majom a vízbe... A felvert citromos tojásokhoz egy kis levest adunk állandoan keverve, hogy átvegye a leves hőmérsékletét, és állandóan keverve (!) szépen lassan belecsorgatjuk a levesbe.
  7. Sózzuk, borsozzuk.
  8. A főtt csirket feldaraboljuk, és visszatesszük a levesbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Ez az a leves-az Avgolemono, amiből nem tudok eleget főzni télen. Nincs az a mennyiseg, ami el ne fogyna... Főleg ha esik az eső. Gyors változatban kuktában lehet csinálni, 1-2 húsleveskockát hozzáadni. Nagyon finom krémes állaga van, csak a felvert citromos tojás csurgatásánál kell vigyázni, hogy a forró lé ne kapja össze a tojást, azért kell kicsit lehűteni előtte a kész levest. Ha van időnk, csak egy fél óra múlva tesszük hozzá az avgolemonot (görögül avgo-tojás, lemoni-citrom), akkor biztos nem fogja összekapni a levest. Ha újramelegítjük, csak forrósítani kell, felforralni nem szabad. A csirke maradékából másnap... chicken szendvics (kenyér-majonéz-friss uborka-kapribogyó)!

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...