Meglepő, de ezek a zöldségek egészségesebbek főtt, mint nyers állapotban

Több vitamint és ásványi anyagot nyerünk ki belőlük, ha először egy kis hőt kapnak.

A zöldségek minden formában jót tesznek nekünk — de ha igazán szeretnénk kihozni belőlük a maximumot, néhányat jobb megfőzve fogyasztani. A hő ugyanis bizonyos tápanyagokat könnyebben felszabadít, így a testünk hatékonyabban tudja őket hasznosítani. Ráadásul több zöldség sokkal könnyebben emészthető, ha nem nyersen esszük.

Lapozzuk végig, melyek azok a típusok, amelyeknek jót tesz egy kis hőkezelés!

Extra tipp:

Ha szeretnénk még többet kihozni a zöldségeinkből, érdemes emlékeznünk:
a kíméletes főzési módszerek (párolás, pirítás, sütés) segítenek megőrizni a vitaminokat, miközben javítják a tápanyagok felszívódását.

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...