r
Nosalty Logó

Gombás-tejszínes csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás-tejszínes csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 845 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1691 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2955.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 845 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5911.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1600 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    1653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    965.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1691 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 129 Kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket csíkozzuk fel, a hagymát aprítsuk közepes kockákra, a gombafejeket kezelhető méretűre.
  2. Olívaolajon meg kell kicsit pirítani a hagymát, a gombát és a csirkemellet. Én egyszerre beledobok mindent egy serpenyőbe, és adom neki a meleget. Ha szükséges, kicsi vizet adhatunk hozzá, nehogy baj legyen (négercsirke nem túl finom). Közben tegyünk fel vizet a rizsnek, ami majd köretként díszeleg a csirkék mellett. Ha puhára párolódott az egész, keverjük össze a tejszínt 2-3 kanál mustárral. Ahogy az ízlésünk kívánja. Öntsük fel vele a csirkét, és vegyük visszább a tüzet. Sót, borsot bele. Ha találunk otthon oregánót és szerecsendiót, azt is szórhatunk rá, de csak keveset. Kellő kavargatás mellett be fog sűrűsödni az egész.
  3. Ha sűrű a csirkés masszánk, akkor kész van. Közepes lapostányér aljára reszeljünk sajtot. Én jó vastagon tettem azt. A reszelt sajtra rakjuk rá a forró csirkét és a köretet.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 167321
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer Bulgáriában ültem egy kellemes késdobálós fedett vendéglátóipari egységben, és kajálni szerettem volna. A cirill betűk eléggé megzavarták az elmémet, de szerencsére minden étel mellé kép volt csatolva.  Így esett erre a választás. Megpróbáltam megkérdezni, hogy mire is számíthatok?! Nem értettem mit mondott, de az emlegetett szó a "Júlia" női névhez hasonlított legjobban, így elneveztem "Júliacsirkének". Sokkal jobb, mint a mustáros csirkemell nem....?

Címlapról ajánljuk

További cikkek