r
Nosalty Logó

Gombapörkölt túrós nokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Gombapörkölt túrós nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombapörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 542 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombapörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 2164 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombapörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 147 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.5 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 542 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4086.1 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    985.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 2164 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.8 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

A gombapörkölthöz

A nokedlihez

Elkészítés

A gombapörkölthöz

  1. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. (Csiperkét szoktam venni, és megbolondítom egy kis szárított erdei gombával. Ehhez a szárított gombát húsz percre beáztatom forró vízbe.)
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon kissé megfuttatjuk.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, azonnal rádobjuk a gombát, megsózzuk.
  4. Fedő alatt pároljuk kis lángon. A gomba levet ereszt, ha elfőné, az áztatóvízzel pótoljuk.
  5. Közben elkészítjük a nokedli tésztáját. A túrót áttörjük (merülő mixerrel pürésítjük), összekeverjük a liszttel, tojásokkal, csipet sóval. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy jól szaggatható tésztát kapjunk.
  6. Forró, sós vízbe nokedlit szaggatunk belőle. Ha feljön a víz tetejére, akkor jó.
  7. A kész nokedlit leszűrjük, leöblítjük. Nem kell megijedni, a főzővízbe bizony kioldódik a rosszul elkevert túró.
  8. Egy lábasba olajat forrósítunk, rádobjuk a nokedlit, kicsit szikkasztjuk.
  9. Lehet tálalni.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9860
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombapörkölt túrós nokedlivel
8zsuzsa8 208 recept

Nekem a túrós nokedli ragadta meg a fantáziámat. Mosonmagyaróváron ettem egyszer egy étteremben, azóta gyakran készítem mindenféle pörkölt mellé. Ma éppen gombapörköltet főztem hozzá.

Hozzászólások

Hozzávalók

A gombapörkölthöz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!