r
Nosalty Logó

Gluténmentes, étcsokoládés brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szilva_p
Gluténmentes, étcsokoládés brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1229.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 1125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    277.3 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4916.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    2382 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1897 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1302 micro
Összesen 4500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 175°C-ra. 25x25 cm-e tepsit béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy a papír a tepsi szélein is legyen.
  2. Vágjuk a vajat apró kockára. Egy hőálló tálban, gőz felett olvasszuk össze az apróra vágott csokoládéval. Tegyük félre.
  3. Robotgép segítségével keverjük össze a tojásokat és a vanília kivonatot. Alacsony sebesség alatt adagoljuk a tojáshoz a kristálycukrot. Ezután vegyük fel maximum fokozatra a habverőt, és 8-10 percig keverjük. A tojásos keveréknek világosnak, halványsárgának kell lennie, és nagyon könnyűnek.
  4. Keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sót. Ezt a keveréket szitáljuk át, hogy csomómentes legyen a kakaópor.
  5. Lassú fokozaton keverjük bele a cukros tojásos keverékbe az olvasztott csokoládés masszát. Nem kell túlkeverni - nem baj, ha "csíkos marad" - mert különben a tojás összeeshet!
  6. Ezután gumispatula segítségével finoman keverjük a fenti keverékbe az átszitált száraz hozzávalókat.
  7. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és a tésztát süssük 40-45 percig. A tepsiben hagyjuk kihűlni a kész brownie-t, majd szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4286
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 23.

Receptkategóriák

Gluténmentes, étcsokoládés brownie
szilva_p 3 recept

A brownie titkai: - Nagyon fontos, hogy a pontos mennyiségeket használjuk a hozzávalókból. Méréshez használjunk kanalat, ne egyből a zacskóból öntsük a tálba.  - A fogpiszkálópróbán ellenőrizzük a sütemény szélét is. Nem szabad túl simán kijönnie, de túl ragacsos sem lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek