r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta

Gizi
Gesztenyetorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

781
Kalória
8.7g
Fehérje
82.2g
Szénhidrát
46.3g
Zsír
29.4g
Víz
163g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
45.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 781 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 781 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    277.9 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1757.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    493.3 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    176.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 4692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

  1. A barna porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a rumot, és keverjük még 1-2 percig.
  2. A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a keverékhez, és fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.
  3. Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral (v. zsírozzuk, és lisztezzük ki), majd öntsük bele a masszát.
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd süssük közepes hőmérsékleten kb. 15 percig, tűpróbáig.
  5. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  6. A gesztenyemasszát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn, vagy a krumplinyomóval nyomjuk át.
  7. Ezután adjuk hozzá a puha, felkockázott vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a rumot, majd keverjük simára.
  8. A habtejszínt (Hulalát) verjük fel kemény habbá, majd apránként, fakanállal keverjük össze a gesztenyés krémmel.
  9. A teljesen kihűlt tortalapot helyezzük bele egy 24 cm-es sütőpapírral kibélelt formába, majd kanalazzuk rá a krémet, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. (a tészta mire teljesen kihűl, kissé összemegy, és éppen belefér majd a 24 cm-es formába)
  10. Ezután pár órára vagy egész éjszakára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
  11. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg cukrozott kakaóval, és díszítsük porcukorral. A tésztája légiesen könnyű, melyhez nagyon jól illik a habos gesztenyekrém.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nálunk a karácsonyi ünnephez hozzátartoznak a gesztenyével készült sütemények, torták, így ez az egyszerű gesztenyetorta is.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...