Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetej

Gesztenyetej
Gesztenyetej
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Történt egyszer, hogy vásároltam egy doboz cukormentes mandulatejet, amit viszonylag gyorsan ihatatlannak minősítettem (talán mert csak 3% mandula van benne?). Kidobni nem szerettem volna, de eszembe jutott a kedvenc növényi tejem legfinomabb alkotóeleme: a gesztenye. Gyorsan összeházasítottam őket. Finom lett.
A történethez hozzátartozik, hogy amióta tejfehérje érzékenységet állapítottak meg nálam, amit meg kell fejelnem egy candida-diétával is, azóta nem sok bolti növényi tej marad, amit fogyaszthatok a cukortartalmuk miatt. Az alábbi recept valamelyest enyhíti a szenvedést :D
Hozzátenném, hogy vízzel, és bármilyen más gabonatejjel (rizs, zab) is működik.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 l mandulatej (vagy bármilyen növényi tej vagy víz)
  • 15 dkg gesztenye (natúr massza vagy főtt gesztenye, esetleg gesztenyeliszt)
  • 1 ek xilit (vagy eritrit, esetleg kókuszcukor ízlés szerint)

ajánlat

Chia puding készítéséhez nagyon finom, illetve kávéba sem elhanyagolható.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fogunk egy turmixot, beletöltjük a növényi tejet vagy vizet.
  2. Hozzáadjuk a gesztenyét - ideális esetben főtt, pucolt, de én kétösszetevős (gesztenye, víz) masszát használtam. Turmixoljuk. Ha szükséges, leszűrhetjük. Azoknak, akik lisztet (kb. 3 ek. szükséges) használnak: fel kell forralni -3 percig-, majd egyszerűen lehűteni az italt.
  3. Amennyiben szükségesnek érezzük, adhatunk hozzá xilitet, eritritet vagy bármilyen édesítőt is (esetleg kevés rumot;) ).
  4. A gesztenye mennyisége teljes mértékben tőlünk függ, attól, hogy mennyire szeretjük intenzíven/sűrűn. Fogyasztás előtt ajánlott felrázni. Hűtőben pár napig eltartható.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 229
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

feher.petra

Mióta szakács: 2015.05.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

növényi tej, magtej

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

175
mandulatej 1 l
gesztenye 15 dkg
xilit 1 ek