adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g mandulatej95 kcal
-
38g gesztenye74 kcal
-
3g xilit6 kcal
Összesen
175
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g mandulatej380 kcal
-
150g gesztenye294 kcal
-
10g xilit24 kcal
Összesen
698
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
86.2g mandulatej33 kcal
-
12.9g gesztenye25 kcal
-
0.9g xilit2 kcal
Összesen
60
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
175
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 536.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 78 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
698
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 6.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Fogunk egy turmixot, beletöltjük a növényi tejet vagy vizet.
- Hozzáadjuk a gesztenyét - ideális esetben főtt, pucolt, de én kétösszetevős (gesztenye, víz) masszát használtam. Turmixoljuk. Ha szükséges, leszűrhetjük. Azoknak, akik lisztet (kb. 3 ek. szükséges) használnak: fel kell forralni -3 percig-, majd egyszerűen lehűteni az italt.
- Amennyiben szükségesnek érezzük, adhatunk hozzá xilitet, eritritet vagy bármilyen édesítőt is (esetleg kevés rumot;) ).
- A gesztenye mennyisége teljes mértékben tőlünk függ, attól, hogy mennyire szeretjük intenzíven/sűrűn. Fogyasztás előtt ajánlott felrázni. Hűtőben pár napig eltartható.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3073
- Feltöltés dátuma: 2016. november 04.
Ajánló
Chia puding készítéséhez nagyon finom, illetve kávéba sem elhanyagolható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Történt egyszer, hogy vásároltam egy doboz cukormentes mandulatejet, amit viszonylag gyorsan ihatatlannak minősítettem (talán mert csak 3% mandula van benne?). Kidobni nem szerettem volna, de eszembe jutott a kedvenc növényi tejem legfinomabb alkotóeleme: a gesztenye. Gyorsan összeházasítottam őket. Finom lett. A történethez hozzátartozik, hogy amióta tejfehérje érzékenységet állapítottak meg nálam, amit meg kell fejelnem egy candida-diétával is, azóta nem sok bolti növényi tej marad, amit fogyaszthatok a cukortartalmuk miatt. Az alábbi recept valamelyest enyhíti a szenvedést :D Hozzátenném, hogy vízzel, és bármilyen más gabonatejjel (rizs, zab) is működik.