Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabtej 2.

Zabtej 2.
Zabtej 2.
70 perc / előkészület: 5 perc főzés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zabtejet úgyanúgy lehet használni, mint a tejet. Különleges ízvilággal rendelkezik, és bárki fogyaszthatja, mivel nagyon egészséges. Főleg azoknak ajánlom, akik érzékenyek a tejre. Fontos megemlíteni, hogy magas fehérjetartalommal rendelkezik, ezért a zabtej fiatalok számára igen hasznos.
Házilag elkészítve olcsóbb és gazdaságosabb is!

hozzávalók / 4 adag

  • 0.5 bögre zabpehely (2,5 dl-es bögre, vagy zabkorpa)
  • tengeri ízlés szerint
  • 2.5 dl víz

ajánlat

Bármilyen ételhez megfelel, amibe tej, tejföl, tejszín vagy natúr joghurt szükséges.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fél bögre zabpelyhet öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, és kezdjük el főzni nagyobb lángon.
  2. Miután felforrt, vegyük a legkisebbre a lángot, és adjunk egy csipetnyi sót hozzá.
  3. Folyamatos kevergetés mellett főzzük 1 órán keresztül. (Egyszer már magára hagytam fedő alatt, és odaégett.)
  4. Egy szűrőn keresztül szűrjük át a zabpelyhet.
  5. Tegyük vissza a tűzre ezt a sűrű állagú "krémet", és öntsük fel tetszőleg mennyiségű vízzel. Ha ezt kihagyjuk, akkor nem zabtejünk lesz, hanem zabtejszínünk

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 855
elküldve: 0
receptkönyvben: 185
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sárgatulipán

Mióta szakács: 2011.05.08.
37 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabpehelyből készült tej, házi zabtej

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bakodi gyöngyi
bakodi gyöngyi Thu, 2012-11-22 18:01

Megcsináltam,most lett kész ,még hűl az erkélyen.
Elsőre azt hiszem ügyes voltam ::))
Én csak fél órát főztem és elég. Vajon mennyi vitamin ,ásványi anyag marad meg a "tejben",valaki tudja e????
Köszönet az ötletért, nem mindegy ,hogy 500 Ft ért veszem literjét ,vagy......
üdv. Gyöngyi

egifeny
egifeny / egifeny Mon, 2011-07-18 20:54

ahha, koszi :)
en is csinaltam mar, turmixolva, utana szurtem, de zavart benne h meg mindig ugy is elegge rostos maradt, igy lehet kevesbe lesz :)
jo tudni h 3 hetig is elall, en 1 het utan mar nem mertem meginni... :D

Meggyesmákosréteskisasszony
Sárgatulipán / Meggyesmákosréteskisasszony Mon, 2011-07-18 20:05

kedves Makka! nagyon sokáig eláll, de nálam kb. 3 hét alatt el is szokott fogyni, annyi mindenhez fel lehet használni!
kedves egifeny! nem hagytam ki, én így csinálom, de nyugodtan le is lehet turmixolni! (nekem nincs)

egifeny
egifeny / egifeny Mon, 2011-07-18 08:16

szia!
a turmixolast veletlenul hagytad ki a leirasbol, vagy te direkt igy csinalod?

Makka
Makka / Makka Mon, 2011-07-18 07:23

Ez szuper ötlet! Megkérdezhetem, hogy meddig tárolható hűtőben?

47
zabpehely 0.5 bögre
0 ízlés szerint
víz 2.5 dl