r
Nosalty Logó

Gesztenyés-tejszínes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés-tejszínes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 465 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 5561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 465 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    329.4 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4673.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1344 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1752 mg
  • Nátrium
    1223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.1 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    972 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3081 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1237 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 5561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 6 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral. Ezután belekeverjük a többi hozzávalót. A legvégén a tojáshabot. Kivajazott és lisztezett nagyméretű gáztepsiben közepes lángon megsütjük.
  2. Krém: a pudingot megfőzzük a 3 dl tejben. Miután kihűlt, géppel kikeverjük.
  3. A margarint kikeverjük a porcukorral, ezután mehet a pudingba. A végén mehet bele a két gesztenyekocka és a rumaroma. (Géppel szoktam kikeverni, míg sima krém állagú nem lesz.)
  4. Ezt vastagon rá kell kenni a tésztára, tetejére tejszínhab. Nagyon finom, és elég sok lesz belőle. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4882
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit tovább fejlesztett kapott recept. Munkatársaim kedvence. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...