r
Nosalty Logó

Gesztenyés-csokitekercs

NS
Gesztenyés-csokitekercs
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gesztenyés réteghez

A csokis réteghez

A díszítéshez

2111
Kalória
19.8g
Fehérje
239.7g
Szénhidrát
116.3g
Zsír
42g
Víz
49.6g
Koleszterin
11.1g
Élelmi rost
102.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A gesztenyés réteghez

A csokis réteghez

A díszítéshez

Összesen 2111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A gesztenyés réteghez

A csokis réteghez

A díszítéshez

Összesen 8436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A gesztenyés réteghez

A csokis réteghez

A díszítéshez

Összesen 418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    116.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    239.7 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 2111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    465.3 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3651.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    624 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    1656 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    958.7 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    168.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3047 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    334 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2869 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2146 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 8436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 418 kcal

Elkészítés

A gesztenyés réteghez

  1. A gesztenyés réteg hozzávalóit gyúrjuk össze úgy, hogy egy formázható masszát kapjunk. A fagyasztott gesztenyemasszát természetesen előzetesen olvasszuk ki. A tejet (vagy vizet) csak fokozatosan adjuk hozzá.
  2. A csokis réteg hozzávalóiból a tortabevonót egy edénybe kockákra törjük, adjunk hozzá 5 dkg margarint, majd olvasszuk meg vagy mikróban vagy gőz fölött. Az olvasztott csokihoz keverjük a holland kakaóport és a cukrot. Ha nem keveredik el benne jól, akkor tegyünk még hozzá fokozatosan margarint.
  3. A gesztenyés réteget nyújtódeszkán kinyújtjuk 0,5-1,0 centiméteres vastagságúra.
  4. A kinyújtott gesztenyés rétegre kenjük az olvasztott csokiréteget 2/3-át.
  5. Kicsit várunk, hogy hűljön a csokiréteg, majd felcsavarjuk.
  6. A maradék csokiréteget ismét kicsit megmelegítjük, és a felcsavart sütinkre öntjük, és bevonjuk vele.
  7. A díszítés nem kötelező, de dekoratívabbá teheti a süteményt. A csokidarát még a langyos csokimázra szórjuk. Ha a dekortollat használjuk, azt csak a megdermedt felületre használjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p

Saját találmány, egy másik sütemény ötletéből! Így isteni finom, de én ma már a porcukor helyett nyírfacukrot teszek bele, úgy kevésbé szénhidrátbomba. Sütés nélküli, gyors, vendégváró sütemény!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...