Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyelisztből készült krém

Gesztenyelisztből készült krém
Gesztenyelisztből készült krém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre nálunk is megjelent az üzletekben a gesztenyeliszt. Először a csomagoláson feltüntetett módszerrel próbálkoztam, de az a vízmennyiség nem volt elég, másodszor tejjel készítettem, ezzel a mennyiséggel, amit a receptben feltüntettem. A családomnak tetszett.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyelisztre rátöltünk 1 dl hideg tejet, elkavarjuk és állni hagyjuk 10 percig, majd rátöltjük a maradék cukros tejet, ezúttal forrón. Újra elkavarjuk, felverjük a tejszínhabot, hűtőbe tesszük, majd vízfürdőn felolvasztjuk a csokit. Egyharmadát belekavarjuk a gesztenyemasszába és rummal ízesítjük.
  2. Az előkészített poharakat kidíszítjük a maradék  csokoládéval, egy keveset meghagyunk a tetejére. 2 púpozott ek habot elvegyítünk a gesztenyével, majd ízlés szerint rétegezzük a pohárban a tejszínhabbal és díszítjük.
  3. Fogyasztásig hűtőben tartjuk. Vigyázat, díszítéskor ne forrón tegyük a csokit a tejszínhabra, mert lefolyik.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 892
elküldve: 4
receptkönyvben: 57
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis-habos krém, gesztenyelisztes pohárkrém, pohárdesszert

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2012-12-12 05:02

Hurra Piroska......! En is tudtam szerezni gesztenye lisztet vegre......most keszul. Amit en vettem annak a csomagolasan nics semmi ajanlat az elkesziteshez, szoval kovettem a te modszeredet, csak meg tettem bele egy kis darabka vajat, most a hutoben van ha kesz lesz jelentkezem. Eddig ahogy kostolgattam, erzek egy pici kesernyes izt, de lehet hogy a vaniliat loditottam meg egy kicsit, vagy a rum aroma..... na majd meglatjuk a vegen. Udv. Veronika

U.I. Igaza van Tormanak, a te kreativitasod hatartalan, gratulalok!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2012-12-12 07:44

Köszönöm szépen Veronika. Az enyém nem volt kesernyés, kíváncsi vagyok a végeredményre. A vaj biztosan jót tesz neki. Üdv. Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2012-12-12 12:19

Kedves Piroska! Elkeszult a gesztenye pure, mivel a vaj altal megkemenyedett a hutoben igy at tudtam nyomni a krumplinyomon. Kulsore teljesen ugy nez ki mint ahogy otthon ettuk, de meg mindig lehetett erezni azt a kesernyes izt, a tejszinhab ugyan sokat tompitott rajta. A fiaimnak izlett, a ferjemnek hianyzott a rum belole (aromaval keszitettem), nekem nem tudom, hogy mi hianyzott, de nem az igazi amit friss/fagyasztott gesztenyemasszabol keszitve ettem 20 evvel ezelott. (Vagy lehet hogy az sem volt igazi, csak a cukrasziparban jol tudjak alcazni ha nem is valodi, de finom) Majd meg azert probalkozok javitani rajta.
Udv. Veronika

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2012-12-12 13:39

Kedves Veronika!
Ha nincs lejárva a gesztenye liszt attól nem lehet keserű. Az enyém nem volt keserű, nem tudom nálad mi okozhatta. A rum biztosan jót tesz neki.Üdv. Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2012-12-12 13:52

Kedves Piroska ! 2013 junius a lejarta, ugyhogy meg jonak kellene lenni, de nekem meg a szaga sem tetszik, persze azt sem tudom milyen szagunak kell lenni, mert ez az eslo eset hogy gesztenyeliszttel talalkoztam.
Udv. Veronika

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2012-12-12 17:39

Megszagoltam, megkóstoltam. A szaga nekem se tetszik, de ilyen szaga van a nyers gesztenyének, ha kibontod a héjából. Ezt azért tudom, mert nemrég kaptam valakitől egy pár darabot és bevagdostam, hogy meg tudjam sütni, az sem volt illatos. A liszt íze enyhén édes, egyáltalán nem keserű. üdv. Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2012-12-13 01:11

Koszonom, hogy ennyit torodsz velem, de sebaj, azert el fog fogyni. A csalad nem banja, hogy egy kicsit keseru, ok 30 eve nem ettek gesztenyepuret. udv. Veronika

Torma
Torma / Torma Mon, 2012-12-10 07:10

Piroska, egy cifra palota nem lehetne szebb!!! Raadasul biztos finom is!!!Szerencses a csaladod :) udv, T:)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2012-12-10 07:53

Köszönöm szépen Torma. Nem tudom hasonlítani a gesztenyéből készülthöz, mert gyerekkorom óta nem ettem és már nem emlékszem pontosan az ízére, de a családom díjazta. Üdv. Piroska

690
gesztenyeliszt 10 dkg
tej 2 dl
cukor 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 3 dl
rum 1 ek