Dödölle sült hagymával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
23g mangalica zsír203 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
Összesen
835
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
45g mangalica zsír406 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
Összesen
1671
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
51.3g burgonya30 kcal
-
25.6g finomliszt93 kcal
-
4.6g mangalica zsír42 kcal
-
18.5g vöröshagyma7 kcal
Összesen
172
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 236.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
835
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 48 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 943.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 531 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 472.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
1671
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg burgonya
-
25 dkg finomliszt
-
3 ek mangalica zsír
-
2 közepes db vöröshagyma
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha több vízben főztük, akkor öntsünk le belőle, törjük össze, tegyük vissza, és lassan adagolva beleszórjuk a lisztet, állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
- A hagymát zsíron megpirítjuk, tepsibe öntjük, elsimítjuk. Kanállal halmokat rakunk a krumpliból, és forró sütőben szép aranybarnára sütjük.
- Tejföllel tálaljuk, de magában hagymával is kitűnő.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 11739
- Feltöltés dátuma: 2014. február 07.
Ajánló
Ha kevesebbet készítünk, akkor serpenyőben a tűzhelyen is megsüthetjük, nem kell bekapcsolni a sütőt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Tegnap a Tv-ben láttam elkészíteni ezt a finom, de egyszerű ételt. Olvastam más oldalon, hogy sült hagymán átsütötték, és tejföllel tálalták. Hát ma elkészítettem, és mindjárt dupla adagot. Nem bántam meg, mert bekerült a kedvenceim közé.