adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
835
Kalória
17.7g
Fehérje
135.8g
Szénhidrát
24g
Zsír
236.5g
Víz
21.4g
Koleszterin
8.7g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
23g mangalica zsír203 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
Összesen
835
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
45g mangalica zsír406 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
Összesen
1671
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
51.3g burgonya30 kcal
-
25.6g finomliszt93 kcal
-
4.6g mangalica zsír42 kcal
-
18.5g vöröshagyma7 kcal
Összesen
172
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 135.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 236.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
835
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 48 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 943.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 531 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 271.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 472.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
1671
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
172
kcal
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha több vízben főztük, akkor öntsünk le belőle, törjük össze, tegyük vissza, és lassan adagolva beleszórjuk a lisztet, állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
- A hagymát zsíron megpirítjuk, tepsibe öntjük, elsimítjuk. Kanállal halmokat rakunk a krumpliból, és forró sütőben szép aranybarnára sütjük.
- Tejföllel tálaljuk, de magában hagymával is kitűnő.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Főzés ideje: 40 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 220 °C
Tegnap a Tv-ben láttam elkészíteni ezt a finom, de egyszerű ételt. Olvastam más oldalon, hogy sült hagymán átsütötték, és tejföllel tálalták. Hát ma elkészítettem, és mindjárt dupla adagot. Nem bántam meg, mert bekerült a kedvenceim közé.