- 1% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 1% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 1% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
- 1% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2539.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 1888 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 360.6 g
-
Cukor 341 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 438.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 413 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
- 1% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Elkészítés
- A fügét ropotgéppel pépesítjük, majd hozzáadjuk a cukrot ésa mustárt. A mustár típusától függően a mennyiség lehet több is, kevesebb is (inkább kevesebb). Kóstoljuk meg, nem szabad, hogy a mustár domináljon benne, érződjön a füge is, és legyen édesen pikáns.
- Hozzáadjuk a dzsemfixet, majd nagy lángon felforraljuk, további 3 percig főzzük.
- Azonnal tiszta befőttesüvegbe töltjük, lezárjuk, és az üveget fejtetőre állítjuk. (Legalább 5 percre).
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 18234
- Feltöltés dátuma: 2010. november 18.
Ajánló
A fenti mennyiség egy fél literes üveghez elegendő. Ha szárított fügével készítjük, azt a pépesítés előtt almalében 10 percig főzni kell. Ehhez hozzávalók: 20 dkg szárított füge apróra vágva, 2 dl almalé, 13 dkg zselírozócukor (3:1), 1 dl mustár. Az elkészítési mód ugyanaz.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ideje előkészülni karácsonyra. A fügemustár egy igazi különlegesség, ínyencség, az ünnepi asztal éke. Lehet kacsa- libasült, bélszín vagy akár vad mellé. Fügét viszont akkor már igen bajosan lehet beszerezni, ezért ha valaki szeretne fügemustárt házilag, addig készítse el, míg tart a fügeszezon. Lehet készen is kapni, de a házi mégiscsak más, és az Ínyenc Magazin 2010/2-es számából azt is megtudtam, hogyan kell házilag előállítani. A recept ugyan aszalt fügét ír (hát igen, végül is, akkor karácsonykor is nekiláthatunk), de szerintem frissből az igazi.