r
Nosalty Logó

Forró csokoládé fondant

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Forró csokoládé fondant
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 591 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2362 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 362 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 591 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1869.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 2362 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 362 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 160 fokra állítjuk, a vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli fazék fölé helyezett kisebb lábasban felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyjuk kihűlni.
  2. Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot tegyük egy edénybe, és elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk.
  3. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá a lisztet és / vagy őrölt mandulát.
  4. A sütőformákba helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük. Tálaláskor egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt teszünk mellé.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 144
  • Össznézettség: 305161
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A recept Gordon Ramsay egyik szakácskönyvéből származik, saját bevallása szerint ez a kedvenc desszertje, nálunk is futó televíziós műsorában is elkészítette már, csak ott vaníliafagyival tálalták. Fontos, hogy csakis nagyon jó minőségű étcsokoládét használjunk hozzá, akkor lesz igazán finom. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Úúú de guszta ez ez ez ez ú.

BorsiRitus

Megcsináltam A Kedvesnek Valentin napra! Mondanom sem kell óriási sikere volt! Mivel brutálisan édes szájú, ezért helyb?l 8f?s adagot készítettem. :) Kétféle 70%-os csokoládét (sima kakaósat és narancsosat) használtam, és egy icipici ?rölt chilit is tettem bele. A száraz összetev?knél nem tudtam eldönteni h mandulát vagy lisztet használjak e, ezért fele fele arányban mindkett? került bele. Fantasztikus lett! A tésztája nem száraz, nem kemény, hanem finom puha lett, míg belül forró, folyékony, olvadt csoki vár..mennyei! És az ízvilága tökéletesen harmonizált! Az émelyít? csokit éppen csak hogy színezte a chili és a narancs! És a narancs az illatában is érezhet? volt! Köszönet a receptért! Ez lett az új kedvencünk! :D

Törölt felhasználó

Szerinted a mandula dióval is helyettesíthet??

Törölt felhasználó

Konyhai ismereteim kissé hiányosak, így megkérdezem az okosabbakat, hogy kell ezt értelmezni? "az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot tegyük egy edénybe, és elektromos habver?vel keverjük össze, habosítsuk." nem csak a tojásfehérjét kell cukorral felverni, hogy kemény hab legyen? Ha a sárgáját beletesszük akkor is hab lesz? Vagy a habba kell rakni az egész tojásokat??? Nem értem ;(

Törölt felhasználó

Ibolyka! ha netán még nem kaptál volna választ: szerintem a két egséz tojás +2 tojásfehérjét kell habosra keverni a cukorral. Ezt ne tojáshabnak képzeld el, hanem, mint amikor a piskótához a tojsásárgákat kikevered/felhabositod a cukorral. Biztosan ismered egészen kivilágosodik.

Törölt felhasználó

A szöveg a hozzávalókkal együtt már értelmezhet?: 2 egész tojást és két tojásfehérjét teszünk az edénybe, és azt verjük a cukorral habbá. Tehát nem csak a tojásfehérjéket.

Törölt felhasználó

Üdv! Az eredeti recept szerint 2 egész tojás + 2 sárgája nem?! Én így készítettem és nagyon finom krémes lett. (http://www.bbcgoodfood.com/recipes/8168/chocolate-fondant) próbáljátok ki így is, megéri. (szerintem a dupla fehérjét?l inkább soufflés jelleg? lesz:-)

Törölt felhasználó

sziasztok! én kipróbáltam, a mandulát darált dióval helyettesítve...mennyei lett, isteni, csak épp állagra nem állt össze. Lehet, hogy mégiscsak liszttel kéne csinálni? Meg h?légkeveréses süt?ben, mert nem kérgesedett meg nekem eléggé. De csodálatos, mindenkinek ajánlom, egy igazi csoki-orgia. :)

Maki

Szia! Légyszíves, meg tudod nekem mondani a söt?formád méreteit? Bels? átmér? & magasság & ?rmérték... Köszönöm!

Törölt felhasználó

Fejb?l nem tudom, de majd lemérem! A dió szerintem nem jó mandula helyett itt, és azért egy kis liszt mindenképp kell, hogy összeálljon. Én eleve vékony szeletekre vágott mandulát használtam, az már jól ki van száradva, egészb?l lehet, hogy nem jönne össze.

noemismink

Regota vadaszom mar ezt a receptet,koszike!!En az igazi szep keramia format hosszas keresgeles utan talaltam meg!De megeri,mert ezt ha megkostolod!!!!!Edesszaju vagyok de ez magasan az elso helyen all!!!Nem mindig boritom ki a formabol,mert rajottem h elvezik az emberek kikanalazgatni,es +fagyi+eperszeletekkel......barkit leveszek a labarol ;) ;)

Törölt felhasználó

sziasztok A hozzávalóknál írja a kakaóport, de az elkészítésnél nem. Tehát akkor azt mikor kell hozzáadni?

Törölt felhasználó

Üdv! Az el?készítésnél szükséges a kakaópor a masszába nem. A süt?formákat el?ször olvasztott vajjal egy ecset segítségével alulról -felfelé irányuló mozdulatokkal kikenjük, bedobjuk 1 percre a mélyh?t?be, ezután mégegyszer kivajazzuk ugyanígy. Ezután öntünk bele kakaót és körbe forgatjuk, mintha kiliszteznénk, a maradékot töltjük a következ? formába és így tovább ( így biztosan könnyen kijön majd). Soufflé tálkában ideális sütni, így kell neki az említett 10-12 perc. Ennek híján muffin-süt?ben is készíthetjük, vigyázzunk így 6-8 perc elég, mivel a lényeg, hogy a belseje tényleg folyékony maradjon, ha elkezd egy kicsit is feljönni azonnal vegyük ki mert muffin lesz bel?le:-)

Törölt felhasználó

Szia! Ma csináltam meg egy barátn?s ebédre és isteni finom .lett :)) Viszont lenne egy észrevételem: az oldaladon két tojássárgája van, itt meg két tojásfehérje... gondolom azért nem mindegy.

Törölt felhasználó

Az eredeti receptben tojássárgája van az egész tojások mellett: http://www.channel4.com/food/recipes/chefs/gordon-ramsay/hot-chocolate-fondant-recipe_p_1.html Ugyanitt az eredeti recept szerint a kakaóport a kivajazott süt?formába kell szórni, mintha "kiliszteznénk" vele. :-)

Törölt felhasználó

Sziasztok! A párom nem kimondottan rajong az édességekért, de ezt mikor el?ször csináltam, teljesen odavolt érte! Azóta hetente legalább 1x követeli! Nekem is felt?nt a kakaópor hiánya, ezt a liszttel együtt kevertem a tésztába. 2 tojással + 2 fehérjével csinálom, isteni finom így is! A tálkákat csak kivajazom, úgy is könnyen kijön! Már vagy 20 csoki fondanton vagyok túl... :))) További jó sütögetést Nektek!

Törölt felhasználó

Sziasztok, nem kotozkodesnek szanom, de a fejlecnel azt irjak angol edesseg. Gordon Ramsay valoban angol, de az edesseg ugy tudom hiresen francia.

Törölt felhasználó

sziasztok.,.,eléggé kezd? vagyok.,pontosabban ez az els? sütim :)) és nagyon örülök, mert tényleg finom lett! De nem tudom mi lehet az oka annak, hogy nekem nem lett olyan folyékony csoki a belseje.,., :( finom lett igy is, de érdekelne hogy mit ronthattam el., Az lehet a gond, hogy muffinsüt?kbe raktam? köszi a segitségeteket! :)

Törölt felhasználó

vagy talán attól olyan a közepe ha az eredeti recept szerint tojássárgájával készitem, és nem fehérjével?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek