Nosalty Logó

Forralt bor

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Forralt bor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 119 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 474 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 119 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 474 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet, a cukrot és a fűszereket kis lábasba öntjük, és pár perc alatt összeforraljuk.
  2. Hozzáöntjük a bort, kevés citromlevet facsarunk bele, és addig hagyjuk a tűz felett, míg kellőképpen felmelegszik az ital, de forrpont előtt lezárjuk a lángot.
  3. Azon melegében elkortyolgatjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 195502
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A téli esték kedvelt, szívmelengető itala. Sokféle verziója létezik, én ezúttal ilyen fűszerezéssel készítettem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Petra, annyira megkívántam,hogy már rotyog a f?z?lapon:-) Köszönöm a receptet, rem ízleni fog!

Petra

én is remélem:-) egészségedre!

Törölt felhasználó

No ez minden, vagy semmi, de nem forralt bor. Szirupot kell f?zni. Szirup = víz, cukor, fahéj, szegf?szeg. A lesz?rt szirupba önteni a bort és utána már CSAK melegíteni szabad. (bort nem forralunk!) Teljesen felesleges f?szerek: csillagánizs, bors, kömény, paprika stb. De még a citrom és annak leve is!

Törölt felhasználó

Te nem kritizáló vagy, hanem kötözköd?:-)) Addig rendben, hogy "bort nem forralunk", ez egy hasznos tanács, sokan nem tudják. De hogy Te milyen f?szereket ítélsz "teljesen feleslegesnek", az teljesen irreleváns. A világon sok helyen ismerik a forralt bort (Hollandia, Skandinávia, Ausztria talán az, ahol a legnépszer?bb) mindenütt más az ízesítés, van, ahol elképzelni se tudják kardamom nélkül... Részemr?l (bár ez is irreleváns) az alapf?szerek mellett gyümölcsöt is teszek bele, ha van itthon; teával még nem próbáltam, de határozottan tetszik az ötlet.

Törölt felhasználó

Jó! Ha elfogadom, hogy igazad van, akkor Neked is el kell fogadnod, hogy igazam van! :-)) Én elfogadom, hogy van "jakobi féle gyümölcsös forralt bor", vagy legyen "Tulipánok hazájából származó forralt bor", vagy "Bromos forralt bor". :-)) Viszont, ha tejr?l beszélünk akkor az a tehén, ha tojás, akkor tyúk, ha bor az a sz?l?, minden máshoz hozzátesszük, hogy milyen tojás, milyen bor, milyen tej. Az a forralt bor amelyik fele tea, az nem forralt bor, hanem boros tea. Ha én forralt bor néven teás, gyümölcsös, borsos, paprikás, kardamom-os italt kapok, akkor be vagyok csapva. Én híve vagyok a "receptelenségnek", egyediségnek, de ne nevezzük megtéveszt?en a dolgokat. Pl.: amibe piros f?szer paprika van az nem Brassói.

Törölt felhasználó

Jó lenne az arányokat is tudni! köszi

Törölt felhasználó

Csatlakozom az el?ttem szólóhoz.Bort NEM FORRALUNK! Azzal kezdjük,hogy a cukrot karamellizáljuk,és felöntjük forró teával (fekete,vagy ízlés szerinti gyümölcstea,én most csipkebogyóval készítettem,jó volt).Ebben f?zzük fel a fahéjat és a szegf?szeget,amikor felforrt,összemelegítjük a borral,ha nam elég édes , egy kis mézzel édesítjük.Nagyon finom.Bor-tea arány kb.50-50%.

Törölt felhasználó

Elfogadtam! Náshol is láttalak már kritizál-ni, sokszor igazad is van, a fogalmakat (pl. pörköltet a paprikással, tokánnyal, brassóival) tényleg nem kéne keverni, de az alapreceptet megtartva lehet azért variálni. Brassói ügyben is egyetértek, bár nekem fontosabb, hogy mit hagynak ki, mint hogy mit tesznek MÉG bele. Kis pirospaprikával még elmehet brassóinak, de fokhagyma nélkül már egy másik étel. Ami a forralt bort illeti: szerintem az alap a bor, cukor, víz, szegf?szeg, fahéj - ezekhez (de persze nem helyettük) illenek a citrusfélék, a kardamom stb., ha ezek IS vannak benne, attól az még forralt bor. A borsot, sót, pirospaprikát a fönti f?szerek mellett nehezen tudom elképzelni, ha meg helyettük használják, az már tényleg nem az az ital, amit a közmegegyezés forralt bornak nevez. (A tea határeset: végül is szárított bogyókkal ízesített víz, nem nyomja el a szegf?szeget és a fahéjt).

Törölt felhasználó

Kritizá-ló: "CSAK melegíteni szabad. (bort nem forralunk!)" "...minden máshoz hozzátesszük, hogy milyen tojás, milyen bor, milyen tej. Az a forralt bor amelyik fele tea, az nem forralt bor, hanem boros tea. Ha én forralt bor néven teás, gyümölcsös, borsos, paprikás, kardamom-os italt kapok, akkor be vagyok csapva..." És ugyan ezen logika szerint az a FORRALT bor, amelyet NEM forralunk. köszike :)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy egyáltalán van fent forralt bor recept, nem sokat találtam... A többiek, miért nem teszik fel a receptjeiket, miért csak itt a hozzászólásokan osszák meg?

Törölt felhasználó

Biztos van keményvonalas meg alternatív recept, én szeretem egyedi f?szerekkel.. Ha meg borról van szó általában szétnézek itt: http://minu.me/-vinopedia

Törölt felhasználó

Köszönöm a feltöltést, arányokat kerestem a fejb?l kipattant recepthez, és az alapanyagaid mértékével dolgozva nagyon finom lett :)

Törölt felhasználó

Kedves Petra :) A recept nagyon jó! Én 8 személyre készítettem el, viszont azt meg szeretném kérdezni, hogy a fél üveg bor az nem kevés? 2x375ml-el egy kissé kevés lett, mert így mindenkinek egy fél bögre jutott, hármonnegyed bögre jobb lett volna, mert volt aki még inni szeretett volna bel?le :D. Mindenkinek ajánlom, nagyon finom :P Feri

Petra

Kedves Feri! Persze, lehet arányosan többet készíteni, duplázni, triplázni stb. a mennyiségeket:-). Üdv Petra

Törölt felhasználó

Nos ma eljott az ideje, hogy elkeszitsem ezt a remek italt. Egy faraszto nap utan jol esik ledolni a tv elott egy ilyen forro lélekmelenget?vel :) Koszi a receptet

Valentina2225

Nekem annyi lenne a kérdésem hogy csak ?rölt ánizst tudtam venni. Abból mennyit rakjak bele?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek