r
Nosalty Logó

Fordított almás pite

Gréti
Fordított almás pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sütihez

254
Kalória
8g
Fehérje
32.7g
Szénhidrát
9.7g
Zsír
61g
Víz
135.1g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sütihez

Összesen 254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sütihez

Összesen 1519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sütihez

Összesen 167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1581.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    366.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    592 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 1519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

A sütihez

  1. Az almát megmossuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy nagyobb edénybe vagy tepsibe sütőpapírt teszünk, ezt picit megkenjük vajjal, cukrozzuk, az almaszeleteket ráhelyezzük, ismét megszórjuk barnacukorral, majd előmelegített sütőbe toljuk 170 fokon kb. 10 perc alatt karamellizáljuk.
  3. Közben összekeverjük a tésztát: a lisztet, a tojást, a tejet egy kanál porcukorral elegyítünk egy tálban.
  4. A karamellizált almára öntjük a tésztát és visszatoljuk további 10 percre sülni. Ha az almákat túl száraznak gondolnánk tehetünk még egy kevés vajat alá.
  5. Amikor elkészült a sütőpapírral könnyedén kiemeljük a sütit, és átfogatjuk egy tálra vagy egy vágódeszkára úgy, hogy az almás fele legyen felül.
  6. A pitét egy kanál porcukorral megszórjuk, szeleteljük, és tejszínhabbal kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Pofonegyszerű, nagyon fini és olcsó ez az almás süti.

Nosalty stories

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek