Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fonott vaníliás kalács

Fonott vaníliás kalács
Fonott vaníliás kalács
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Illatos vaníliás kalács, minden reggeliző asztal legfőbb dísze!

www.venusz.hu

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót.
  2. Az élesztőt kb fél dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.
  3. A margarint megolvasztjuk.
  4. Az összes hozzávalót keverőgépbe tesszük, és homogén tésztát gyúrunk belőle. Ha nincs gép, akkor először a tejet, a tojást, a cukrot, majd az olvasztott margarint adjuk hozzá, és szépen kidolgozzuk.
  5. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Ha kész, 3 egyforma részre vágjuk, és megfonjuk. Letakarva még 20 percig kelesztjük.
  6. Lekenjük egy tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt aranyszínűre sütjük. Rácson kihűtjük, hogy az alja ne legyen szalonnás.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 688
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vénusz

Mióta szakács: 2015.02.17.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fonott kalács, húsvéti kalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

373
finomliszt 40 dkg
tojás 1 db
instant élesztő 0.5 tasak
cukor 2 dkg
tej 2 dl
margarin 6 dkg
1 csipet
tojás 1 db