Fokhagymás zöldborsófőzelék
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS

adag
Főzés
perc
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g zöldborsó203 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Összesen
313
Kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g zöldborsó405 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
625
Kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
88.4g zöldborsó72 kcal
-
2.1g fokhagyma3 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
-
0 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
Összesen
111
Kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 510.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 211.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 247 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 1691 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6820 micro
Összesen
313
Kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1020.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 586 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 422.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 233 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 494 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 363 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 3383 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13641 micro
Összesen
625
Kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 598 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2412 micro
Összesen
111
Kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldborsó
-
4 gerezd fokhagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 ek napraforgó olaj
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A borsót annyi vízben feltesszük főni, ami éppen ellepi, a fokhagymával együtt.
- Amikor már megpuhult, az olajon rántást készítünk.
- Amikor a liszt megpirult, lehúzzuk a lángról, és hozzáadjuk a pirospaprikát és az aprított petrezselyemzöldet.
- Berántjuk az immáron puha borsónkat, 1-2 percig kevergetjük, amíg újra felforr.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 175
- Tegnapi nézettség: 31
- 7 napos nézettség: 193
- Össznézettség: 165271
- Feltöltés dátuma: 2011. október 26.
Ajánló
Én köret nélkül eszem legtöbbször a főzelékeket, de akár tükörtojással, sült virslivel, vagy bármilyen hússal tartalmasabbá lehet tenni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:

NS
17522 recept
Imádom! Ez még tavasszal készült, amikor a piacon a nénik árulták a hajnalban leszedett borsót! :)