Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás göngyölt pulykamell

Fokhagymás göngyölt pulykamell
Fokhagymás göngyölt pulykamell
85 perc / előkészület: 10 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi vasárnapi vagy ünnepi étel. Szentestére ezt készítettem el, és teljes sikert arattam vele. Bevált a recept, mivel jól előkészíthető, és nem kell ott állni a tűzhely mellett, míg elkészül.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet kiterítjük, gazdagon megtűzdeljük a megtisztított fokhagyma gerezdekkel és némi szalonna csíkkal. A szalonna lehet sima füstölt vagy kolozsvári, de akár egy kevés a bacon-ből is.
  2. A húst beborsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, és feltekerjük. 2 gerezd fokhagymát összezúzunk, és bekenjük vele a hústekercset kívülről, majd betekerjük a baconbe.
  3. A húst tepsibe fektetjük, és körészórjuk a felszeletelt hagymát és egy nagy darab vajat. A húst meglocsoljuk a borral, a tepsibe öntünk még 1,5 dl vizet.
  4. Alufóliával lefedjük a tepsit, és előmelegített, 180 fokos sütőben 1-1,5 órán keresztül sütjük, majd fólia nélkül szép pirosra sütjük a husit. Ha szükséges, a folyadékot pótoljuk. Krokettel és fűszeres alma chutney-val tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 146
elküldve: 4
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült pulyka fehérborral, fűszeres pulyka fehérborban sütve, tepsiben sült pulyka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

546
pulykamell 1 kg
bacon 20 dkg
fokhagyma 1 közepes fej
vöröshagyma 2 közepes db
fehérbor 1 dl
kakukkfű 2 kk
fekete bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek