r
Nosalty Logó

Fokhagymás csomó Júliától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Fokhagymás csomó Júliától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 199 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 799 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojást felverjük a vízzel együtt.
  2. A munkafelületet belisztezzük, kinyújtjuk rajta a leveles tésztát, és megpróbáljuk téglalap alakúra nyújtani. Megkenjük a tojásos keverékkel.
  3. A fokhagymát összepasszírozzuk, és összekeverjük az aprított petrezselyemmel és sajttal. Ha valaki szeretné, lehet egy tk olajat tenni bele. A tölteléket egyik felét a leveles tészta felére rakjuk, és félbehajtjuk a tésztát. Egy kicsit kinyújtjuk ezt is, és megkenjük a tetejét tojással, majd a maradék fokhagymás keveréket rákenjük a tetejére.
  4. A tésztából vékony csíkokat vágunk, és mindegyikre kötünk egy csomót óvatosan. Sütőpapírra helyezve, ha maradt a tojásból még, akkor a tetejüket is megkenjük egy kicsit, ha nem maradt, ez elhagyható.
  5. A sütőben kb. 12-18 percig sütjük, amíg szép színűk nem lesz, sütőből kivéve 10 percig hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2276
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnős, pizsipartis estére csináltam a lányoknak jóóóó sok fokhagymával, mivel úgy gondoltam, hogyha már úgyse lesznek fiúk a közelben, akkor lehetünk egy kicsit fokhagymásak az este. Sütivel is készültem, meg borral, úgyhogy még meg is hízhattunk, ha akartunk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?