r
Nosalty Logó

Flézli

NS
Flézli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

902
Kalória
20.2g
Fehérje
106g
Szénhidrát
42.8g
Zsír
45.5g
Víz
186.8g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 299 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1741.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    1250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    171.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6967.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    919 mg
  • Nátrium
    5002 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    424 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 3605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, meleg helyen kelni hagyjuk.
  2. Ha megkelt az élesztő, elkeverjük a liszttel, tojással, sóval és a felolvasztott vajjal.
  3. Langyos helyen duplájára kelesztjük(kb. 1 óra).
  4. Ha megkelt a tészta, fél tenyérnyi darabokat vágunk belőle, ezt nagyujjnyi vastagra sodorjuk lisztes deszkán, két végét megfogjuk, és a levegőben megpörgetjük. A másik lehetőség, hogy 3 ilyen szálból mini kalácsformát sodrunk, ilyenkor a végét összecsippentjük. (A pörgetés vagy fonás fontos a sütés végett!)
  5. Vajjal kikent, belisztezett tepsibe fektetjük őket szellősen, mert még a sütőben is két-háromszorosáradagad tovább.
  6. Lekenjük tojással, hogy szép fénye legyen, megszórjuk nagy szemű tengeri sóvalés őrölt köménnyel, szezámmal.
  7. A sütőt előmelegítjük, 180 fokon barnára sütjük.
  8. Jöhet a vendégsereg! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Sváb vendégváró, sör, bor mellé kiváló kísérő. Ha vendégek jönnek, a tésztát készítsük elő, a sütés gyors, így meleg, ropogós sörkorcsolyával lephetjük meg őket. Vigyázat, pillanatok alatt elfogy, és süthetjük a következő adagot! :) :)

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...