Fokhagymakrém házilag

- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
180g fokhagyma241 kcal
-
7g só0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
79.3g fokhagyma106 kcal
-
3.1g só0 kcal
-
17.6g napraforgó olaj156 kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 559.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 457 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3354.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 2741 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 94.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1477.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 1207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Hozzávalók
-
3 közepes fej fokhagyma
-
5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A fokhagymákat alaposan megtisztítjuk, a héjukat lehúzzuk. A hibás részeket kivágjuk. Ha nagyok a gerezdek, akár szét is vághatjuk.
- Egy mélyebb edénykébe tesszük, rákanalazzuk az olajat.
- Merülő mixerrel pépesítjük. Belekeverjük a sót.
- Egy előre kimosott, kifertőtlenített és kiszárított üvegbe kanalazzuk.
- Kupakkal lezárva a hűtőben tároljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 274
- Tegnapi nézettség: 65
- 7 napos nézettség: 494
- Össznézettség: 66985
- Feltöltés dátuma: 2014. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Nagyon szeretjük a fokhagymás ételeket. Sajnos nincs olyan hideg kamránk, ahol tudnánk hosszú ideig tárolni, így hamar kiapadnak. Gondoltam, miért ne készítenék belőle krémet, és az ételek készítésekor még időt is spórolok a fokhagymák tisztításával. Ráadásul a bolti társával szemben ténylegesen tudom, hogy mi van benne. Olyan finom illata van, mikor kinyitom az üvegcse tetejét, mindig az a fokhagymás pirítós jut eszembe, amit Apukám régen annyira szeretett. Természetesen minden olyan ételhez felhasználhatjuk, amibe fokhagyma kerül: sajtos-tejfölös lángos, tepsis csirke, tejfölös mártogatós salátákhoz, és még sorolhatnám. Sokkal erősebb, mint a tubusos fajta, ezért érdemes figyelni, hogy a finomságokba mennyi kerül belőle. Legalább 1 hónapig biztosan eláll a hűtőben.
Hozzászólások (7)
Szia! nagyon jó ötlet, kipróbálom! egyébként én meghámozva a mélyh?t?ben szoktam "raktározni" ?ket, úgy is jól eltartható, zacskóban vagy m?anyag dobozban! Üdv Sziszi
Ez is jó ötlet :-)
Szia!Meddig all el?
Szia, 1 hónapig biztosan.
Szia Nekem a napraforgó olajtól megzöldült. Olivával teszem el, só nélkül.
Szia, Érdekes, így még nem jártam :-)
Szia! Többször elkészítettem már, nagyon finom f?leg most a hidegebb id?ben, egy nagyon egészséges étel. Mindig napraforgó olajjal csinálom, sóval, ahogy írtad és még sosem színez?dött el nekem sem. Üdvözöllek: Éva
Sziasztok! Én is a praktikusabb eltarthatóság miatt vágtam bele a fokhagyma "bef?zésbe". Én késes aprítóban szoktam csinálni, így nem krémes, hanem olyan darabos lesz, mint amikor frissen apró kockákra vágjuk. Só nélkül, csak (bármilyen) olajjal leöntve teszem el. (Id?nként az olaj valahogy "elt?nik" róla, ilyenkor újra felöntöm, hogy legalább egy ujjnyira ellepje.) 1-1.5 kg fokhagymát csinálok meg egyszerre, ez kb. a család éves felhasználási adagja. Eddig én is h?t?ben tároltam, de mivel két viszonylag nagy üveg foglal benne helyet egy éven át, szeretném kipaterolni onnan. :) Így tavaly ?sszel, próbaképpen, tettem egy kis üveggel a kamrába (lakótelepi, nem túl hideg), még nem használtam fel, direkt várok vele minél tovább, de látszólag semmi baja, tiszta rajta az olaj. A színér?l: az enyém sem marad ilyen hófehér, de ennek szerintem nem az olaj az oka. Az elején még fehér, aztán lassan besárgul egy kicsit, de ez az állagán vagy az élvezeti értékén nem változtat. Arra kell vigyázni, hogy lehet?leg ne maradjanak benne leveg?s lyukak. Meg szoktam ütögetni az üveg alját a tömörítés érdekében, és amikor felöntöm olajjal, akkor is megvárom, míg az olaj teljesen leszivárog az üveg aljáig, kiszorítva ezzel az összes leveg?t, utána öntöm a tetejére záró réteget. Próbaképpen tettem el ugyan így vöröshagymát is a kamrába, az is szép maradt, úgy hogy valószín?leg, idén már sírni is csak egyszer fogok, de akkor 2-3 kilónyit... :) Remélem, tudtam segíteni a tapasztalataimmal, a siker érdekében! Gabi
Mélyh?tés estén mi a helyzet az értékes vitaminokkal?
Talan furcsa a kerdes, de azert leirom, hatha tud valaki ra valaszt. Tavaly csinaltam fokhagymakremet es egy par napon belul KEK szine lett... Aproravagott fokhagymat olivaolajban tettem a hutobe egy uvegbe, es biztosan nem a hideg miatt, de bekekult es kidobtam. Ki tudja, miert?