r
Nosalty Logó

Fokhagymakrém házilag

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Andi80_
Fokhagymakrém házilag
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 595 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 262 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 99 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3354.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    2741 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 595 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymákat alaposan megtisztítjuk, a héjukat lehúzzuk. A hibás részeket kivágjuk. Ha nagyok a gerezdek, akár szét is vághatjuk.
  2. Egy mélyebb edénykébe tesszük, rákanalazzuk az olajat.
  3. Merülő mixerrel pépesítjük. Belekeverjük a sót.
  4. Egy előre kimosott, kifertőtlenített és kiszárított üvegbe kanalazzuk.
  5. Kupakkal lezárva a hűtőben tároljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 274
  • Tegnapi nézettség: 65
  • 7 napos nézettség: 494
  • Össznézettség: 66985
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 16.

Receptkategóriák

Fokhagymakrém házilag
Andi80_ 380 recept

Nagyon szeretjük a fokhagymás ételeket. Sajnos nincs olyan hideg kamránk, ahol tudnánk hosszú ideig tárolni, így hamar kiapadnak. Gondoltam, miért ne készítenék belőle krémet, és az ételek készítésekor még időt is spórolok a fokhagymák tisztításával. Ráadásul a bolti társával szemben ténylegesen tudom, hogy mi van benne. Olyan finom illata van, mikor kinyitom az üvegcse tetejét, mindig az a fokhagymás pirítós jut eszembe, amit Apukám régen annyira szeretett. Természetesen minden olyan ételhez felhasználhatjuk, amibe fokhagyma kerül: sajtos-tejfölös lángos, tepsis csirke, tejfölös mártogatós salátákhoz, és még sorolhatnám.  Sokkal erősebb, mint a tubusos fajta, ezért érdemes figyelni, hogy a finomságokba mennyi kerül belőle. Legalább 1 hónapig biztosan eláll a hűtőben.

Hozzászólások (7)

sziszi01

Szia! nagyon jó ötlet, kipróbálom! egyébként én meghámozva a mélyh?t?ben szoktam "raktározni" ?ket, úgy is jól eltartható, zacskóban vagy m?anyag dobozban! Üdv Sziszi

Andi80_

Ez is jó ötlet :-)

Törölt felhasználó

Szia!Meddig all el?

Andi80_

Szia, 1 hónapig biztosan.

Törölt felhasználó

Szia Nekem a napraforgó olajtól megzöldült. Olivával teszem el, só nélkül.

Andi80_

Szia, Érdekes, így még nem jártam :-)

sarai eva

Szia! Többször elkészítettem már, nagyon finom f?leg most a hidegebb id?ben, egy nagyon egészséges étel. Mindig napraforgó olajjal csinálom, sóval, ahogy írtad és még sosem színez?dött el nekem sem. Üdvözöllek: Éva

kispgabi

Sziasztok! Én is a praktikusabb eltarthatóság miatt vágtam bele a fokhagyma "bef?zésbe". Én késes aprítóban szoktam csinálni, így nem krémes, hanem olyan darabos lesz, mint amikor frissen apró kockákra vágjuk. Só nélkül, csak (bármilyen) olajjal leöntve teszem el. (Id?nként az olaj valahogy "elt?nik" róla, ilyenkor újra felöntöm, hogy legalább egy ujjnyira ellepje.) 1-1.5 kg fokhagymát csinálok meg egyszerre, ez kb. a család éves felhasználási adagja. Eddig én is h?t?ben tároltam, de mivel két viszonylag nagy üveg foglal benne helyet egy éven át, szeretném kipaterolni onnan. :) Így tavaly ?sszel, próbaképpen, tettem egy kis üveggel a kamrába (lakótelepi, nem túl hideg), még nem használtam fel, direkt várok vele minél tovább, de látszólag semmi baja, tiszta rajta az olaj. A színér?l: az enyém sem marad ilyen hófehér, de ennek szerintem nem az olaj az oka. Az elején még fehér, aztán lassan besárgul egy kicsit, de ez az állagán vagy az élvezeti értékén nem változtat. Arra kell vigyázni, hogy lehet?leg ne maradjanak benne leveg?s lyukak. Meg szoktam ütögetni az üveg alját a tömörítés érdekében, és amikor felöntöm olajjal, akkor is megvárom, míg az olaj teljesen leszivárog az üveg aljáig, kiszorítva ezzel az összes leveg?t, utána öntöm a tetejére záró réteget. Próbaképpen tettem el ugyan így vöröshagymát is a kamrába, az is szép maradt, úgy hogy valószín?leg, idén már sírni is csak egyszer fogok, de akkor 2-3 kilónyit... :) Remélem, tudtam segíteni a tapasztalataimmal, a siker érdekében! Gabi

Egyetlen Rózsa

Mélyh?tés estén mi a helyzet az értékes vitaminokkal?

Törölt felhasználó

Talan furcsa a kerdes, de azert leirom, hatha tud valaki ra valaszt. Tavaly csinaltam fokhagymakremet es egy par napon belul KEK szine lett... Aproravagott fokhagymat olivaolajban tettem a hutobe egy uvegbe, es biztosan nem a hideg miatt, de bekekult es kidobtam. Ki tudja, miert?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

További cikkek