r
Nosalty Logó

Pirított lencsesaláta céklával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Pirított lencsesaláta céklával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2316.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1838 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat lemossuk és héjában, alufóliába tekerve a sütőben egy óra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kisebb darabokra (kockákra vagy cikkekre) vágjuk.
  2. Az apró fejű csiperkegombákat kevés olajon aranybarnára pirítjuk, félretesszük, hagyjuk kihűlni. A lencse esetén tökéletes megoldás a főtt lencsekonzerv, mert jó minőségű és jelentős időt spórolunk. Leszűrjük, hozzákeverjük a gombához, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel és összeforgatjuk az egészet. A sült céklával tálaljuk és azonnal fogyasztjuk.
  3. Kitűnő vegán, gyors és egészséges munkahelyi ebéd vagy otthoni vacsora és még melegíteni sem kell. Sajtimádók fetasajtot vagy kecskesajtot is tehetnek hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1855
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 09.

Receptkategóriák

Pirított lencsesaláta céklával
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek