Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ferrero Rocher cupcake

Ferrero Rocher cupcake
Ferrero Rocher cupcake
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Facebookon valaki kiposztolta ennek a dekadens sütinek a képét, persze recept nélkül. Szerkesztettem magamnak hozzá receptet. Diétázóknak nagyon nem ajánlott, abbahagyhatatlan sütemény. Ha véletlenül megéri a másnapot, egy éjszaka hűtőben tárolás csak még ízletesebbé teszi.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítés: 1 éjszakára a bonbonokat a fagyasztóba tesszük. A mascarponét és a mogyorókrémet szobahőmérsékleten tartjuk aznap, amikor el akarjuk készíteni a krémet.
  2. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a tojásokkal alaposan elkeverjük.
  3. A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a kakaóporral.
  4. A lisztes keveréket fokozatosan hozzákeverjük a vajas masszához, közben hozzáadagoljuk apránként a tejet.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffinformák lyukaiba muffinpapírokat helyezünk és szétosztjuk a tésztát a 12 lyukban. Egy-egy bonbont nyomunk minden lyukba. Nem baj, ha nem lepi el a tészta, majd köré "nő" ahogyan sül.
  6. A forró sütőben tűpróbáig, - kb 15-20 perc - sütjük a sütiket. A tűpróbánál vigyázzunk, hogy ne a bonbont szúrjuk meg, hiszen az téves eredményre vezethet.
  7. Amíg sül, elkészítjük a krémet: A mascarponéba apránként belekeverjük a mogyorókrémet, majd hűtőbe tesszük.
  8. A kisült cupcakeket rácsra szedjük, és megvárjuk, hogy teljesen lehűljenek.
  9. A krémet habzsákba szedjük és kidekoráljuk a sütik tetejét, ízlés szerint dekorcsokival megszórjuk.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 959
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Rosaliacska

Mióta szakács: 2012.11.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bonbonnal töltött muffin, csokigolyóval töltött cupcake, mogyorós bonbonnal töltött muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1069
vaj 110 g
porcukor 110 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 110 g
sütőpor 1 csomag
tej 2 ek
csokoládé 200 g
mascarpone 200 g
nutella 100 g