Ferdinánd tekercs Tünde konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tünde
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
5g élesztő5 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
3g margarin18 kcal
-
5g cukor19 kcal
A töltelékhez
A locsoláshoz
-
10 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
Összesen
1036
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
20g élesztő21 kcal
-
200g tej112 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
40g margarin287 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
20g cukor77 kcal
A töltelékhez
-
100g margarin717 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A locsoláshoz
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
Összesen
4147
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
1.7g élesztő2 kcal
-
16.7g tej9 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
33.3g finomliszt121 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3.3g margarin24 kcal
-
0.8g margarin6 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
A töltelékhez
-
8.3g margarin60 kcal
-
11.7g cukor45 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
A locsoláshoz
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
12.5g habtejszín37 kcal
Összesen
344
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.1 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 469 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
1036
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62 g
Zsír
-
Összesen 191.7 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 818 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1814.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 479 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 832 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 544.5 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 212.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1876 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 356 micro
-
Kolin: 584 mg
-
Retinol - A vitamin: 1786 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1058 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 728 micro
Összesen
4147
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
344
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dkg élesztő
-
2 dl tej
-
2 csapott ek cukor
-
1 csipet só
-
40 dkg finomliszt
-
3 db tojássárgája
-
4 dkg margarin
A töltelékhez
-
10 dkg margarin
-
14 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A locsoláshoz
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek cukor
-
1.5 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, s 10 perc alatt fölfuttatjuk. Ezután a cukrot meg a sót beleszórjuk, majd tálba töltjük, és a liszttel, a tojások sárgájával meg az olvasztott margarinnal közepesen kemény tésztává gyúrjuk-dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 45-50 percen át kelesztjük.
- A töltelékhez a margarint először magában, majd a kétféle cukorral habosra keverjük. A megkelt tésztát enyhén belisztezett gyúrólapon kisujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk, a cukros margarinnal egyenletesen megkenjük.
- Ezután felcsavarjuk, majd belisztezett késsel kb. 3 centi vastagon fölszeleteljük. Egy nagy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, cukorral vastagon behintünk, majd a tésztatekercseket nem túl szorosan belefektetjük.
- Langyos helyen 30 percen át kelesztjük, azután előmelegített sütőben, közepes lánggal 20 percig sütjük. Ekkor a cukorral édesített tejszín felével meglocsoljuk, és további 15-20 percig sütjük, közben a locsolást még egyszer megismételjük. Még forrón tálra borítjuk, mert ha kihűlt, nem jön ki a cukormáz miatt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 8829
- Feltöltés dátuma: 2012. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Tünde
45 recept
Ezzel a süteménnyel kezdődik nálunk a farsang.