Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gránátalmás-fehércsokis pohárkrém

Gránátalmás-fehércsokis pohárkrém
Gránátalmás-fehércsokis pohárkrém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olvastad már Finy Petrától A Fehér Hercegnő és az Arany Sárkányt? Most azon agyalsz, hogyan adhatok ehhez a meséhez egy egyszerű pohárkrémet? Először is nézd meg a könyv borítóját és a pohárban lévő színeket. Bai hercegnő világos bőrét, törékenységét és lágyságát a fehér csokoládé és a piskóta találkozása adja. A pirospozsgás arcot és a vörös ajkakat pedig a gránátalma. Ezzel a gyümölccsel nem sok háziasszony dolgozik, pedig érdemes, hiszen nem csak látványos és finom, de egészséges és egzotikus is. Sokféleképpen felhasználható, erre egy jó példa a lenti recept. Az édes csoki és a fanyar gyümölcs nagyon jól passzol egymáshoz. Mindenképpen arra biztatlak, próbáld ki!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A Fehér Hercegnő és az Arany Sárkányról,  még sok más könyvről olvashatsz az oldalamon. A Facebookon is fent vagyok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edénybe beleöntjük a habtejszínt és az összetördelt csokoládékockákat, majd vízgőz fölött megolvasztjuk, és egyneművé keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd egy habverővel felverjük az egészet. Hozzáadjuk a mascarponét, és jól összedolgozzuk az egészet, majd betesszük legalább fél órára a hűtőbe.
  2. Amíg hűl a krém, előkészítjük a gyümölcsöt. Kettévágjuk a gránátalmát, kiszedegetjük a magokat, és a levét egy kis pohárba gyűjtjük.
  3. A fent megadott mennyiség 4 pohárra elegendő. (Nekem azért van a képeken három, mert… mert... mert... sokat kóstolgattam, és egy adag simán lecsúszott még a fényképezés előtt. De pszt! Ez hadititok!)
  4. Minden pohár aljába babapiskótát törünk (kb. másfelet számolok poharanként), és egy kevés gránátalmát szórunk rá, valamint megöntözzük 1-2 teáskanál gyümölcslével. Erre mehet 2 evőkanál krém, majd újra piskóta, gránátalma, a leve és a fehér csokis finomság. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét néhány maggal díszítjük.
  5. Csak annyit tudok róla mondani, hogy 2 pohárral rögtön elfogyott a fotózás után, a harmadikat hűtőszekrénybe tettem, de nem sokáig maradt ott, mert másnap reggel megettem. Nem igazán tudom eldönteni, hogy melyik volt a finomabb. A frissen készített, ahol még ropog a piskóta, vagy a másnapi, ahol már összeértek az ízek, és a tészta kicsit beszívta a krémet. Egy biztos, még egy napot semmilyen körülmények között nem bírt volna ki a hűtőben, mert ha nem kanalazhatom be, akkor biztosan előbújik belőlem a sárkány!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 961
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

KönyvParfé

Mióta szakács: 2015.05.09.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehércsokis krém, poharas desszert gránátalmával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

groni
groni Mon, 2017-09-11 16:29

Hát ez elképesztően finom volt, a gránátalma magozásától eltekintve egyszerű is. Nekem nem lett leve a gránátalmának, azt hiszem, legközelebb valamilyen piros szörpbe fogom egy pillanatra beletenni a piskótát, mint a tiramisuban. És nagyon tetszik, hogy nincs benne hozzáadott cukor, így is nagyon finom, harmonikus az íze! Köszi a receptet :)!

KönyvParfé
KönyvParfé / KönyvParfé Mon, 2017-09-11 17:17

Örülök, hogy ízlett és a piros szörp nagyon jó ötlet. :) A cukor nekem sem hiányzott, hiszen a fehércsoki épp eléggé édes. És a babapiskótában is van cukor.
Köszönöm a hozzászólásod! :)

648
fehér csokoládé 10 dkg
habtejszín 2 dl
mascarpone 25 dkg
gránátalma 1 db
babapiskóta 12 db