r
Nosalty Logó

Fejessaláta ecetes lében

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fahéj
Fejessaláta ecetes lében
adag
Előkészítés
perc
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 48 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 192 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 16 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 48 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2994.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    2756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2987 micro
Összesen 192 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 16 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A salátát leveleire szedve 10 percre vízbe áztatjuk.
  2. Kb. 3/4 l vízben elkeverjük az ízesítőket.
  3. A salátát még folyóvízben is megmossuk, lecsepegtetjük, és nagy darabokra tépkedve a salátalébe rakjuk.
  4. 1/2 órát állni hagyjuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 95
  • 7 napos nézettség: 928
  • Össznézettség: 543754
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 15.

Ajánló

Nem érdemes túl hamar elkészíteni, mert a saláta az ecetes lében könnyen fonnyad, és úgy már nem olyan élvezetes. Ha előre akarjuk elkészíteni, akkor a salátát mossuk meg, csepegtessük le, készítsük el a levét (mindezeket tárolhatjuk a hűtőben), és csak felhasználás előtt 1/2-1 órával tegyük a levébe.

Receptkategóriák

Elnézést azoktól, akiknek ez a recept nem mond semmit, mert úgy érzik, ezt mindenki ismeri, vagy netalántán túl snassznak találják a sok különleges salátarecept mellett. De bizony van, aki a szakácstudománynak annyira az elején jár, hogy még ennek az egyszerűnél is egyszerűbb salátának az elkészítése is gondot okoz. Azoknak ajánlom ezt a receptet. Nálunk a tojásos nokedli elmaradhatatlan kelléke.

Hozzászólások

Bató Edit

Kedves Éva! Ne kérj elnézést, mert a saláta így elkészítve nagyon finom! Edit

Fahéj

Köszi, hogy Te is így gondolod, Edit! :) Puszi: Éva

Törölt felhasználó

Jó hogy megosztottad velünk! :) Én személy szerintem nem szeretem az ecetes levet kóstolgatni, persze ha elkészül, akkor már nincs vele bajom. Szóval nekem az arányok miatt nagyon hasznos a recept! Köszi: Bea

Fahéj

Nagyon szívesen!

NovakAndi

Kedves Fahéj! köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet. Én már elég régen f?zök, de sokszor sikerült a salátám vagy túl ecetesre, vagy íztelenre, nehéz eltalálni az arányokat. Épp ezért jó, hogy ti, akik már kitapasztaltátok mi a tökéletes arány, megosztjátok ezt velünk! üdv, Andi

Fahéj

Köszönöm, Andi, hogy Te is így gondolod! Nekem pl. egyik kedves rokonom kérdezte, hogy csinálom a salátát, mert ? is ugyanazokat a hozzávalókat teszi bele, de mégse lesz olyan jó, mint az enyém. Akkor felsoroltam neki, mib?l mennyit tegyen, és igen elcsodálkozott, hogy olyan sok cukrot és sót vesz fel a lé. Azt mondta, magától sose mert volna ennyit rakni bele. Pedig ez így finom, kevesebbt?l ízetlen marad. Írják a könyvek, hogy "ízlés szerint", az addig oké, de ki gondolná, hogy ez ebben az esetben tetemes mennyiséget jelent? Szép hétvégét: Fahéj

Törölt felhasználó

En is koszonom mert meg soha nem csinaltam es jo tappont volt, koszonom

Fahéj

Én is épp ma csináltam, és nem gy?zök bel?le eleget enni, úgy szeretem. Remélem, Neked is beválik! :)

felkelonap

Kedves Éva! Én sem tegnap óta f?zök, de mindig gondot okozott a salátalé elkészítése. Most kipróbáltam a te recepted szerint, s tényleg tökéletes :-) Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk! Szép napot neked! Ági

Fahéj

Kedves Ági! Örülök, hogy a te ízlésednek is megfelel! :) Sokan ott vétik el a salátalevet, hogy nem hiszik, viszonylag milyen sok cukor, só kell bele, így nem is tesznek bele eleget. Üdv: Fahéj

Holc Krisztina

Végre sikerült azt az ízt el?állítanom amire mindig vágytam. Köszönöm.

Fahéj

Nagyon szívesen! :)

Méhecske

Szia Fahéj, ..épp ezért jövök erre mindig, mert a legegyszer?bb dolgok a legjobbak!! Ezt az ízt milyen nehéz eltalálni! De Neked köszönhet?en ezentúl már egyszer? és nagyszer?! Köszi! Méhecske

Fahéj

Kedves Méhecske! Örülök, hogy ízlik! Tényleg az a gond, hogy sokan nem is hiszik, hogy ennyi sok só és cukor kell hozzá, és nem merik beletenni. Úgy persze ízetlen. Így viszont nagyon finom. :) Üdv: Fahéj

afonyka

Kaptam végre egy fejet. Igaz, hogy én forrázva szeretem, de a lé ugyanez, csak a h?mérséklet nem. Köszi a receptet.

Fahéj

Igazán nincs mit. Én a forrázottat más recept alapján készítem, fokhagymásan. De biztos így is finom. Üdv: Fahéj

afonyka

Esetleg azt a receptet is feltehetnéd. Biztos érdekelne másokat is.

Fahéj

Mindenképp felteszem majd.

orsikaaa

:-) ez a recept nagyon jó :-) köszönöm :-)

Fahéj

Nincs mit! :) Örülök, hogy tetszik!

Törölt felhasználó

Szerintem is az arányokkal van általában a probléma. És ez így tényleg nagyon egyszer? és aki nem tudja annak nagyon nagy segítség, így nekem is:). Köszi. üdv. Marcsi

Fahéj

Igazán nincs mit! :) Én erre akkor jöttem rá, amikor az egyik rokonom panaszkodott, hogy ? mindent beletesz a lébe, mégse jó. Aztán kiderült, hogy mindenb?l csak egy csipetnyit tett bele. Ebbe pedig annál jóval több kell, csak ez olyan hihetetlennek t?nik. :) Üdv: Fahéj

Annus

Nagyon hasznos volt a recept. Nálunk csak 15%-os ecet volt, abból 3 kanállal tettem bele. Tökéletes lett. Köszönöm szépen!

Fahéj

Igazán nincs mit! Örülök, hogy hasznosnak bizonyult a recept. :)

BZsuzsi

Én mindig csak idétlenkedtem a saláta levének elkészítésével. Nem szeretem az ecetes levet kóstolgatni, ezért soha nem volt az igazi! De EZ a RECEPT TÖKÉLETES!!!!!

Fahéj

Nagyon köszönöm az elismerést! :)

estyke24

Elkészítettem és nagyon finom lett! Köszi a receptet! :)

Fahéj

Igazán nincs mit! :)

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Köszönöm, hogy gondoltál ránk (kezd? szakácsokra) is! :) Elkészítettem és szuper lett! :)

Fahéj

Ennek nagyon örülök! :) Üdv: Fahéj

dallam'75

Szia! Én ugyan már talán nem vagyok kezd?, de köszönöm a receptet! Soha nem tudtam bel?ni pontosan a levet:) Állandóan kóstolgattam, soha nem volt az igazi. Végre egy pontos tökéletes recept. Köszönet érte!

Fahéj

Nagyon szívesen! :)

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj Ausztriában élek, és elkezdtem f?zni sütni, mert az itteni étel nem hasonlítható össze a magyar konyhával, rántottán kívül semmit sem csináltam még, kezdés a tojásos nokedli salátával, köszönöm a segítséget a receptek által!

Fahéj

Igazán nincs mit! Jó sütés-f?zést kívánok: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek