r
Nosalty Logó

Fehérpörkölt gyomorral készítve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Fehérpörkölt gyomorral készítve
adag
Főzés
perc
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A fehérpörkölthöz

Az abáláshoz

Összesen 291 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A fehérpörkölthöz

Az abáláshoz

Összesen 1167 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A fehérpörkölthöz

Az abáláshoz

Összesen 108 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 291 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1167 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A fehérpörkölthöz

Az abáláshoz

Elkészítés

A fehérpörkölthöz

  1. A megtísztított gyomrot sós, borsos, hagymás, fokhagymás vízben feltesszük abálni.
  2. A burgonyát megpucoljuk, vékony hasábokra felvágjuk, és félretesszük.
  3. Amikor a gyomor már puha, kb. 1 óra múlva leszűrjük , és ha már nem annyira forró, újnyi csíkokra vagy tetszőleges formára felvágjuk.
  4. A zsíron megdinsztelünk egy karikára felvágott hagymát, rádobjuk a feldarabolt gyomrot, és pici vízzel felöntjük
  5. Belevágjuk a szárazpaprikát, sózzuk, borsózzuk, de óvatosan, mert az abálás során már vett fel sót a gyomor.
  6. Addig főzzük, míg zsírjára fő. Ekkor öntünk rá pici vízet, majd a burgonyát és az 1 karikára szelt hagymát rátesszük, majd fedő alatt néha megkeverve puhára főzzük. Zsírjára kell, hogy főjjön.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 6485
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 19.

Ajánló

A gyomrot sok mosás után én vízben áztatom pár óráig, amelybe kockára vágott hagymát és fokhagymát teszek, hogy minden rossz illatot elüzzünk vele. Az erős szárazpaprika természetessen elhagyható. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Disznóvágáskor, ha nem csinálunk sajtot, akkor sem dobjuk ki a gyomrot, hanem ilyen fehérpörköltet készítünk belőle.

Hozzávalók

A fehérpörkölthöz

Az abáláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...