r
Nosalty Logó

Fehérpörkölt gyomorral készítve

Edit
Fehérpörkölt gyomorral készítve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fehérpörkölthöz

Az abáláshoz

291
Kalória
3.6g
Fehérje
27.7g
Szénhidrát
19g
Zsír
166.2g
Víz
17.8g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A fehérpörkölthöz

Az abáláshoz

Összesen 291 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A fehérpörkölthöz

Az abáláshoz

Összesen 1167 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A fehérpörkölthöz

Az abáláshoz

Összesen 108 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 291 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    664.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1167 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

A fehérpörkölthöz

  1. A megtísztított gyomrot sós, borsos, hagymás, fokhagymás vízben feltesszük abálni.
  2. A burgonyát megpucoljuk, vékony hasábokra felvágjuk, és félretesszük.
  3. Amikor a gyomor már puha, kb. 1 óra múlva leszűrjük , és ha már nem annyira forró, újnyi csíkokra vagy tetszőleges formára felvágjuk.
  4. A zsíron megdinsztelünk egy karikára felvágott hagymát, rádobjuk a feldarabolt gyomrot, és pici vízzel felöntjük
  5. Belevágjuk a szárazpaprikát, sózzuk, borsózzuk, de óvatosan, mert az abálás során már vett fel sót a gyomor.
  6. Addig főzzük, míg zsírjára fő. Ekkor öntünk rá pici vízet, majd a burgonyát és az 1 karikára szelt hagymát rátesszük, majd fedő alatt néha megkeverve puhára főzzük. Zsírjára kell, hogy főjjön.

Recept infó

  • Főzés ideje: 90 p

Disznóvágáskor, ha nem csinálunk sajtot, akkor sem dobjuk ki a gyomrot, hanem ilyen fehérpörköltet készítünk belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek