r
Nosalty Logó

Fanta torta Delicious konyhájából

Delicious
Fanta torta Delicious konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

993
Kalória
21.2g
Fehérje
98g
Szénhidrát
58.8g
Zsír
208.6g
Víz
180g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
59.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

krém

zselé

Összesen 993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

krém

zselé

Összesen 5962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

krém

zselé

Összesen 248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    352.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8788.8 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1537 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    2969 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    588.2 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1251.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 5962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.3 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet, a sütőport, a kakaóport összekeverjük.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzátesszük az olajat.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A sárgájához egy kicsi fehérjét teszünk, összedolgozzuk, majd a többi fehérjét is hozzáforgatjuk, de óvatosan, hogy a habot ne törjük össze.
  5. Majd jöhet a lisztes keverékünk is. Szép csomómentesre forgatjuk össze, majd egy nagy méretű tortaformában kisütjük, egy szép piskótát kapunk.

krém

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, míg a piskótánk kihűl.
  2. Ne tegyük rá a meleg piskótára, mert a túró folyós lesz, és szétesik a sütink.
  3. Ha kihűlt a piskóta, a krémet egyenletesen eloszlatjuk, majd visszatesszük a hűtőbe, míg a pudingot elkészítjük.

zselé

  1. Egy közepes méretű lábosba belemérjük az üdítőt, beletesszük a cukrot.
  2. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve melegítjük. Mikor már az üdítő meleg és nem szénsavas, beletesszük a pudingport, de közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ha jobbra kevertük, ne kezdjük el balra keverni. Csak egy irányba, a csomók elkerülése végett.
  3. Ha benne van a por, addig főzzük, míg kissé áttetsző, zselés nem lesz. Könnyen le tud égni! Ha kész, levesszük a tűzről, és lehűtjük. De ne teljesen, mert akkor kész zselét kapunk, és nem tudjuk eloszlatni a süti tetején. Míg hűl, párszor kevergessük meg!
  4. Ha már langyos, vigyük fel spatula segítségével a krémes piskótára.
  5. Majd tegyük vissza a hűtőbe még egy órácskára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha valaki esetleg nem szereti a narancsot, próbálja ki málnásan, vagy másmilyen szénsavas üdítővel. A lényeg, hogy mindig szénsavas üdítőt használjunk, hogy pudingot kapjunk!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...