Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fanta torta Delicious konyhájából

Fanta torta Delicious konyhájából
Fanta torta Delicious konyhájából
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valaki esetleg nem szereti a narancsot, próbálja ki málnásan, vagy másmilyen szénsavas üdítővel. A lényeg, hogy mindig szénsavas üdítőt használjunk, hogy pudingot kapjunk!

hozzávalók / 6 adag

tészta

krém

ajánlat

Nyugodtan kérjünk segítséget a gyerekektől, nagyon élvezni fogják ők is, és mi is jobban haladunk. Kellemes ízű, nyáron jó hűsítő torta.

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A lisztet, a sütőport, a kakaóport összekeverjük.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzátesszük az olajat.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A sárgájához egy kicsi fehérjét teszünk, összedolgozzuk, majd a többi fehérjét is hozzáforgatjuk, de óvatosan, hogy a habot ne törjük össze.
  5. Majd jöhet a lisztes keverékünk is. Szép csomómentesre forgatjuk össze, majd egy nagy méretű tortaformában kisütjük, egy szép piskótát kapunk.

krém

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, míg a piskótánk kihűl.
  2. Ne tegyük rá a meleg piskótára, mert a túró folyós lesz, és szétesik a sütink.
  3. Ha kihűlt a piskóta, a krémet egyenletesen eloszlatjuk, majd visszatesszük a hűtőbe, míg a pudingot elkészítjük.

zselé

  1. Egy közepes méretű lábosba belemérjük az üdítőt, beletesszük a cukrot.
  2. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve melegítjük. Mikor már az üdítő meleg és nem szénsavas, beletesszük a pudingport, de közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ha jobbra kevertük, ne kezdjük el balra keverni. Csak egy irányba, a csomók elkerülése végett.
  3. Ha benne van a por, addig főzzük, míg kissé áttetsző, zselés nem lesz. Könnyen le tud égni! Ha kész, levesszük a tűzről, és lehűtjük. De ne teljesen, mert akkor kész zselét kapunk, és nem tudjuk eloszlatni a süti tetején. Míg hűl, párszor kevergessük meg!
  4. Ha már langyos, vigyük fel spatula segítségével a krémes piskótára.
  5. Majd tegyük vissza a hűtőbe még egy órácskára.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 821
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Delicious

Mióta szakács: 2014.06.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrótorta, narancsos túrótorta, pudingos túrótorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

993
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
tehéntúró 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
szénsavas narancsos üdítőital 7 dl
cukor 2 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak