Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Villámgyors fánk joghurttal

Villámgyors fánk joghurttal
Villámgyors fánk joghurttal
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőmnél voltunk vendégségben, ő készítette el nekünk ezt a fánkot, 5 perc alatt készen volt a tésztájával, és a sütés is pikk-pakk megvolt. :) Egyből el is kértem a receptjét! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A joghurt lehet  gyümölcsös, kókuszos, mézes, csokidarabos, stb...

Érdemes dupla adagot készíteni. Nekem a szimpla mennyiségből 20 db minifánkom lett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal egy kézi robotgép segítségével.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Ha kell, pici tejjel higíthatjuk. Jó sűrű, ragacsos tésztát kell kapnunk.
  3. Bő, forró olajba evőkanálnyi kupacokat teszünk a tésztából. Mindkét oldalukat barnára sütjük. Hamar készen vannak, ne süssük túl nagy lángon, különben a belsejük nyers marad.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 70 167
elküldve: 86
receptkönyvben: 1 540
elkészítve: 69/122
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dóri

Mióta szakács: 2010.08.22.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Joghurtos fánk, 5 perces fánk, minifánk

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilóka
lilóka Wed, 2017-07-26 20:42

Kedves Dóri!

Több, mint 30 éve főzök, mégis ez volt életem első fánkja. Köszönöm a receptet, és a hozzászólóknak is, hogy megnyugtattak, teljes kiőrlésű liszttel is készíthető. mindez ragacsos macera nélkül! Sokszor kerül még az asztalra, következő próbálkozásom vaníliás cukor helyett fahéjas cukor lesz...

DettyBp
DettyBp Mon, 2017-05-01 13:25

Most készítette el a lányom...isteni lett. :-) Köszi a receptet.

bobóci
bobóci Sun, 2015-01-11 19:29

Ma keresgéltem a receptek között, hogy süssek valami édeset ebéd utánra. Egyáltalán nem szeretem a natúr joghurtot, most valamiért mégis volt itthon (szerintem összekeverhettem a boltban a tejföllel), így megörültem, hogy nem kell kidobni. A tésztáját harmad részben graham, harmad részben pedig teljes kiőrlésű búzalisztből csináltam, cukor helyett xilittel. Nagyon finomak lettek, fahéjas porcukorral szórtam meg, és készítettem mellé vanília- és csokikrémet. Ami a leginkább tetszik benne, hogy most, 3-4 órával a sütés után sem estek össze, szikkadtak meg, ugyanolyan maradt az állaga, mint frissen volt. Köszönöm a receptet!

nenera
nenera Fri, 2014-05-16 20:34

Fantasztikus! Családom este nyolc óra körül kitalálta,hogy úgy enne valami édességet.
Este nyolckor nekiállni sütni??? Ekkor megtaláltam a receptedet. Örök hálám! Pillanatok alatt kész lett és mindenkinek nagyon ízlett.. Gyakran lesz terítéken nálunk.
Köszönöm az egész család nevében!

Rencsi78
Rencsi78 Mon, 2014-02-10 19:36

Sziasztok! Én annyit variáltam a recepten, ami szerintem szuper, hogy cukor helyett stevia port tettem bele, és a liszt felét zabliszttel helyettesítettem. Valamennyi lisztet még adtam hozzá extrán, hogy ne legyen olyan folyós, mert nekem úgy jött ki( tej nem kellett). A fentebb olvasottak miatt tettem bele egy kis rum aromát is és valóban nem lett olajos a fánk. A sütés is sikerült most, mert a kis lángon kis teflonos (magasított falú) serpenyőben sütöttem, amibe így 3-4 adag fánkocska fért el egyszerre amik maguktól megfordultak és belül is szépen átsültek, kívül pedig nem égtek feketére ( korábban már sajnos jártam így). :-) Barack lekvárral ettük. Köszi a receptet!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-07-22 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.07.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ilmocsa
ilmocsa Sun, 2013-07-21 22:21

nekem is van egy hasonlo jo receptem én egérnek kereszteltem mert ahogy kanállal teszem a forro olajba mintha fűle farka lenne ime a recept ahány tojásbol akarjuk annyi deciliterviz annyi deciliter liszt például 2dcl vizetfelforralunk belekeverűnk 2dcl lisztet simára keverjűk egyenként beleűtjűk a 2tojást simára elkeverjűk.forroolajba kanállal szagatjuk ahogy az egyikoldala megsűl egyedűl megfordul forron meghintjűk vanilliásporcukorral joétvágyat ilmocsa

Nesonka
Nesonka Sun, 2013-07-21 21:16

Ha bő, de valóban nagyon bő olajban sütöd, magától megfordul, ha kellőképp megsült az egyik fele. Nagyon finom és praktikus recept. Én is elkápráztattam a barátnőmet vele.

Karulino
Karulino / Karulino Fri, 2013-02-22 17:22

Azért tetszett ez a recept, mert nem kellett a kelesztéssel, szaggatással bajlódni. És valóban írtó gyorsan elkészül, nem ragacsos minden tőle. Szóval nagyon tetszik. De szerintem azért az élesztős fánk ízének, állagának nincs párja. Ez persze mit sem ront ennek a fánknak a szuperségén. Köszönöm

defone
defone Wed, 2013-02-20 13:10

Nagyon jó, bár elég hígnak találtam a tésztát... deeee az eredmény alapján mégsem :) Tökéletesek lettek! Habzsákkal töltöttem bele egy kis joghurttal elkevert kakaóport illetve banánkrémet :)

borbi68
borbi68 Tue, 2013-02-12 20:54

Ez zseniális!!! Jelentem szénhidrátcsökkentett liszttel, édesítőszerrel, és vanilia aromával csináltam meg, és úgy is! Cseppet sem szívja be az olajat, gyerekeim szerint jobb, mint az "igazi" fánk :-)
Köszönjük!!!

Jucci
Jucci / Jucci Sat, 2013-02-02 15:06

Kedves Dóri!
Ma gyorsan összedobtam ezt a fánkot,és teljesen odavagyok érte!!!
Gyors,egyszerű,olcsó...többet nem fogok fánkot dagasztani,keleszteni,mert sokkal könnyebb így és szinte olyan mint a hagyományos fánk.
Nagyon szépen köszönöm a receptet!
Üdv.:Jucci

dorka84
Dóri / dorka84 Tue, 2013-02-12 22:24

Nagyon szívesen Jucci :) Én is köszönöm a kedves szavakat :)
Üdv, Dóri

Marcsi-13
Marcsi-13 Thu, 2013-01-31 18:51

Kipróbáltam gluténmentes lisztből, nagyon finom lett! :) Tényleg nagyon egyszerű, gyors és nagyon fincsi! Köszi a receptet, szerintem ez gyakori nasi lesz nálunk! :)

dorka84
Dóri / dorka84 Thu, 2013-01-31 21:55

Örülök, hogy kipróbáltad a receptet és sikert arattál vele :) Mi is imádjuk :)

a.henci
a.henci Thu, 2013-01-31 14:21

Hűűűű, ez tényleg nagyon egyszerű és NAGYON FINOM! :-)
Köszi a receptet.

polip25
polip25 / polip25 Sun, 2012-12-23 14:22

Kedves Dorka :)
Megcsináltam tejföllel és vanília aromával,nagyon finom lett :) pár darab csak azért élte túl a most befejezett ebédet,mert tartalmas csicseriborsó leves után ettük :D köszönöm a receptet és nagyon kellemes ünnepeket kívánok neked és családodnak

dorka84
Dóri / dorka84 Sun, 2012-12-23 19:42

Szia !

Igazán nincs mit, örülök, hogy kipróbáltad a receptet és sikert arattál vele. Én is Kellemes és Békés Ünnepeket kívánok neked és egy jobb Új Évet :)

wiwievi
wiwievi Sun, 2012-12-16 21:28

Szia!Ma megcsináltam a receptedet, hát valami istenien sikerült, az egyik legjobb fánk amit ettem.Nagy sikere volt.Köszi és gratulálok neked

dorka84
Dóri / dorka84 Fri, 2012-12-21 23:38

Szia! Én is köszönöm a kedves szavakat :) Tényleg isteni ez a fánk :) Örülök, hogy neked is ízlett!
Üdv, Dóri

szaboadel
szaboadel Sat, 2012-12-08 16:09

Kedves "Dóri"!
Most bukkantam a receptedre, máris elmentettem és rövid időn belül ki fogom
próbálni, mivel szeretek új dolgokkal, ízekkel kísérletezni.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

evvi
evvi Fri, 2012-11-09 18:30

Sziasztok! Tenyleg ez a recept oriasi! Nagyon egyszeru es finom,mindenkinek csak ajanlani tudom.De azert lenne egy kerdesem vajon meg-e lehetne sutni a sutuben is formaba ontve?udv Evvi

varosik
varosik Thu, 2012-11-08 14:27

Ez a recept fantasztikus! Valóban villámgyors, és tökéletes ízű! A családom el volt ragadtatva! Egy morzsa sem maradt belőle! Köszönöm szépen!

dorka84
Dóri / dorka84 Thu, 2012-11-08 22:35

Nagyon szívesen! :) Nálunk is hamar elfogy, érdemes dupla adagot csinálni :)

bellerreni
bellerreni Tue, 2012-06-19 13:31

Nagyon nagyon szépen szeretném megköszönni a receptet. Isteni finom és tényleg gyorsan készen van. Citromos joghurtot tettem bele, mert az volt itthon. Fahéjas porcukorral, lekvárral és nutellával is mennyei. Letesztelve :D Egy két éves kis lurkó mellett és eggyel a pocakban ilyen receptekre van szükségem :) Köszi mégegyszer. További szép napot: Reni

dorka84
Dóri / dorka84 Tue, 2012-06-19 17:02

Szia kedves Reni!
Hát igazán nincs mit ! Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett nektek is ez a finomság :) Már megérte felrakni, mert ilyeneket öröm olvasni :) És gratula a babához :)
Dóri

Ajandek
Ajandek / Ajandek Wed, 2012-03-28 11:51

Szia.
Megcsináltam a fánkot. Percek alatt kész lettem, és nagyon finom lett. :-)) Én tettem bele egy kis rumot, hogy ne szívjon fel túl sok olajat...
Köszönöm Neked a receptet! Tuti nagyon sokszor készítem még el. Ma még kipróbálom teljes kiőrlésű liszttel is, és gluténmentesen is . Nagyon reménykedek, hogy hasonlóan kiváló lesz, mint sima lisztből! :-))
Köszönöm mégegyszer!
Évi

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2012-11-09 01:42

Kedves Evi! Felfigyeltem arra, hogy te rumot teszel bele, hogy ne szivjon fel sok olajat. Lehetne rum helyett esetleg vodkat vagy wiskyt hasznalni, mert nekem csak az van itthon?
Koszi elore is, Veronika

Ajandek
Ajandek / Ajandek Fri, 2012-11-09 08:21

Kedves Veronika!
Őszintén megmondom nem tudom. Az alkohol a sütés során elpárolog ugyan, de egy kis íz maradhat a tésztában. Bár gondolom itt az alkohol a lényeg, az nem engedi felszívni a zsírt, ha jól tudom. Szerintem dobd össze a tésztát, egy kis részébe tegyél valamelyikből, és süsd ki. Ha nem ízlik, akkor a többi ne tégy, mert úgy is remek lesz... :-)
Jó sütögetést!
Évi

dorka84
Dóri / dorka84 Mon, 2012-04-02 08:05

Szia kedves Évi!
Nagyon örülök, hogy kipróbáltad a receptet és elnyerte tetszésed! Jól esik ilyet olvasni :))) Üdv, Dóri

dorka84
Dóri / dorka84 Sat, 2012-03-24 08:29

Szia alkemist!
Ez egy ilyen csodafánk :) Semmi különös sütési módszerre nem kell gondolni, ne süsd nagy lángon, mert pár perc alatt tényleg átsülnek, a sütőportól pedig szépen megpuffadnak :) Így biztosan nem marad nyers a közepük. Sok sikert hozzá :) Üdv, Dóri

alkemist
alkemist Fri, 2012-03-23 21:02

Kedves Dóri!

Jól hangzik a recept, ki fogom próbálni, de légyszi áruld el, hogy csináltad, hogy a nem kelesztett tészta is szalagos lett? A túrófánkot hasonlóan szoktam csinálni, de abból inkább golyók lesznek, amelyek maguktól forognak az olajban és szalagot még nem láttak :)

289
tojás 2 db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
joghurt 140 g