r
Nosalty Logó

Fahéjas - szerecsendiós csiga

Nostian
Fahéjas - szerecsendiós csiga
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1469
Kalória
24g
Fehérje
211.2g
Szénhidrátok
58.6g
Zsír
53.9g
Víz
106.8g
Koleszterin
6.9g
Rost
64.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2304.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    845 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2166 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1571 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 5876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 379 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt tálba morzsoljuk, elkeverjük1 kk cukorral és a meglangyosított tejjel. Meleg helyen letakarva 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A cukrot a liszttel, a szerecsendióval, egy csipet sóval összekeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt. A margarinnal és a tojással összedolgozzuk. Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
  3. A töltelékhez a margarint felolvasztjuk. A cukrot és a fahéjat összekeverjük. A tésztát a lisztezett deszkán úgy 5 mm vastagra nyújtjuk, az olvasztott margarinnal megkenjük, a fahéjas cukorral megszórjuk. Feltekerjük, és 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Kivajazott tepsibe fektetjük és konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük. A tojássárgáját 2 ek vízzel felkeverjük, és a csigákat megkenjük vele. Készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ez egy meglepetés sütinek készült először és olyan sikere lett, hogy azóta megsütöttem még párszor... :)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Medvehagymás babka

Ha már egyszer adott húsvétkor a csavart, töltött kalács, mellé pedig a szezonálisan csokorszám nyíló medvehagyma, miért ne ereszthetnénk össze őket egy foszlós, pikáns, ünnephez ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...