r
Nosalty Logó

Fahéjas - szerecsendiós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nostian
Fahéjas - szerecsendiós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2304.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    845 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2166 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1571 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 5876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt tálba morzsoljuk, elkeverjük1 kk cukorral és a meglangyosított tejjel. Meleg helyen letakarva 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A cukrot a liszttel, a szerecsendióval, egy csipet sóval összekeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt. A margarinnal és a tojással összedolgozzuk. Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
  3. A töltelékhez a margarint felolvasztjuk. A cukrot és a fahéjat összekeverjük. A tésztát a lisztezett deszkán úgy 5 mm vastagra nyújtjuk, az olvasztott margarinnal megkenjük, a fahéjas cukorral megszórjuk. Feltekerjük, és 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Kivajazott tepsibe fektetjük és konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük. A tojássárgáját 2 ek vízzel felkeverjük, és a csigákat megkenjük vele. Készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1374
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 27.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki egy finomat szeretne enni! Bár nem egy gyorsan elkészíthető süti a kelesztések miatt, de nagyon megéri rászánni az időt!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas - szerecsendiós csiga
Nostian 3 recept

Ez egy meglepetés sütinek készült először és olyan sikere lett, hogy azóta megsütöttem még párszor... :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek