r
Nosalty Logó

Fahéjas - szerecsendiós csiga

Nostian
Fahéjas - szerecsendiós csiga
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1469
Kalória
24g
Fehérje
211.2g
Szénhidrát
58.6g
Zsír
53.9g
Víz
106.8g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
64.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    211.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2304.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    845 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2166 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1571 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 5876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 379 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt tálba morzsoljuk, elkeverjük1 kk cukorral és a meglangyosított tejjel. Meleg helyen letakarva 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A cukrot a liszttel, a szerecsendióval, egy csipet sóval összekeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt. A margarinnal és a tojással összedolgozzuk. Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
  3. A töltelékhez a margarint felolvasztjuk. A cukrot és a fahéjat összekeverjük. A tésztát a lisztezett deszkán úgy 5 mm vastagra nyújtjuk, az olvasztott margarinnal megkenjük, a fahéjas cukorral megszórjuk. Feltekerjük, és 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Kivajazott tepsibe fektetjük és konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük. A tojássárgáját 2 ek vízzel felkeverjük, és a csigákat megkenjük vele. Készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ez egy meglepetés sütinek készült először és olyan sikere lett, hogy azóta megsütöttem még párszor... :)

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek