Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas churros

Fahéjas churros
Fahéjas churros
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan itt a farsangi időszak, ideje új fánkreceptet kipróbálni! 

A spanyol eredetű, égetett tésztából készült, bő olajban kisütött fánkrudacskák elkészítése egyszerű és gyors. 

Kínálhatjuk csokoládé- vagy karamellszósszal, lekvárral, de ha csak fahéjas porcukorba hempergetjük, akkor sem okoz csalódást.

hozzávalók / 3 adag

Égetett tészta elkészítése

Cukorba forgatás

Sütőzsiradék

Égetett tészta elkészítése

ajánlat

A tésztában a cukor helyettesíthető 1 teáskanálnyi negyedannyi cukorpótlóval, a fahéjat pedig porrá őrölt eritrittel is elkeverhetjük, ha spórolni akarunk a kalóriával és a szénhidráttal. Ez a churrosnak sem az ízén, sem az élvezeti értékén nem ront.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, vizet, cukrot, vaníliás cukrot és csipetnyi sót egy kis lábasban közepes lángra feltesszük. Ha a vaj már elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal, fakanállal kavargatjuk, egészen addig (pár perc), míg a tészta elválik az edény falától. 5-6 percre félretesszük, kicsit hűlni.
  2. Ha már nem tűzforró, jöhetnek a tojások. Beleütjük az elsőt a tésztába, és a fakanalunkkal jó alaposan egyneműre keverjük. Ez az első pillanatban elég reménytelennek tűnik, de aztán a tészta "felveszi" a tojást. Ekkor a második tojással ugyanígy járunk el. Homogén, fényes, sűrű tésztát kell kapnunk.
  3. Ezt aztán habzsákba töltjük, és a forró olajba 10-15 cm-es rudacskákat nyomunk, vigyázva, hogy ne érjenek össze. Némelyik magától átfordul, ha nem, akkor segítsünk neki, és úgy süssük aranysárgára.
  4. Az olajból szedjük papírtörlőre.
  5. Még melegen forgassuk meg a fahéjas porcukorban.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 400
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
257 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: spanyol
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spanyol nyomófánk, csőfánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

852
finomliszt 15 dkg
vaj 12.5 dkg
víz 2.5 dl
cukor 2 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 2 db
porcukor 10 dkg
fahéj 1 kávéskanál