r
Nosalty Logó

Expressz croissant Évi néni konyhájából

Évi néni
Expressz croissant Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az expressz croissonthoz

Belsejébe

704
Kalória
16.7g
Fehérje
80.4g
Szénhidrát
35g
Zsír
73.5g
Víz
155g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
12.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az expressz croissonthoz

Belsejébe

Összesen 704 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az expressz croissonthoz

Belsejébe

Összesen 5627 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az expressz croissonthoz

Belsejébe

Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 704 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    280.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7573.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1887 mg
  • Nátrium
    3699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    643.6 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    588.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 5627 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

Az expressz croissonthoz

  1. A langyos tejjel elkeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük, majd a többi hozzávalóval (kivéve vaj, sajt) tésztát gyúrunk, és egy jó óráig kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, cipókat formálunk belőlük.
  3. Minden cipót kerek lappá nyújtunk. Minden kinyújtott lapra a hideg vaj 1/7-ét ráreszeljük, majd követi a következő lap és vaj, és így tovább. A nyolcadik lapra nem kell vaj, mert ez zárja le a tésztát. Az így kapott vajjal töltött tésztát kinyújtjuk egy nagy körré (kb. fél méter átmérőjűvé).
  4. A tésztát 16 cikkre vágjuk. A cikk alsó, széles végén egy 3-4 cm-es vágást ejtünk középen, a tésztát kissé széthúzva (ez adja a kifli hosszát) a cikket feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól jó távol, mert megnőnek. Folpackkal letakarva éjszakára a hűtőbe tesszük.
  5. Reggel a tésztát kivesszük, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és hideg sütőbe toljuk, majd azt beállítjuk 160 C-ra, hőlégkeverésre és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2

Ezt a receptet Limaránál találtam, és pont megfelelt a céljaimnak. Korán reggel indultunk Szegedre, mert a fiamnak gombfoci versenye volt, és valami gyorsan elkészíthető ételre volt szükségem, amit elkészítehetek, ott hagyhatok a gyereknek (és meg is eszi), míg mi a város nevezetességeit látogatjuk végig. Ez az volt. Pompás dolog, hogy este összerakom, reggel pedig amíg készülök, kisül a finom croissant. Nagy találmány, annyit mondhatok. Igaz, némileg változtattam a tésztáján a magam ízlése szerint, és talán legközelebb kicsit kevesebb vajat teszek a belsejébe, de szuper recept. Hálás köszönet érte a szerzőnek.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...