r
Nosalty Logó

Expressz croissant Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Expressz croissant Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az expressz croissonthoz

Belsejébe

Összesen 704 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az expressz croissonthoz

Belsejébe

Összesen 5627 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az expressz croissonthoz

Belsejébe

Összesen 316 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 704 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    280.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7573.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1887 mg
  • Nátrium
    3699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.6 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 5627 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 316 Kcal

Hozzávalók

Az expressz croissonthoz

Belsejébe

Elkészítés

Az expressz croissonthoz

  1. A langyos tejjel elkeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük, majd a többi hozzávalóval (kivéve vaj, sajt) tésztát gyúrunk, és egy jó óráig kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, cipókat formálunk belőlük.
  3. Minden cipót kerek lappá nyújtunk. Minden kinyújtott lapra a hideg vaj 1/7-ét ráreszeljük, majd követi a következő lap és vaj, és így tovább. A nyolcadik lapra nem kell vaj, mert ez zárja le a tésztát. Az így kapott vajjal töltött tésztát kinyújtjuk egy nagy körré (kb. fél méter átmérőjűvé).
  4. A tésztát 16 cikkre vágjuk. A cikk alsó, széles végén egy 3-4 cm-es vágást ejtünk középen, a tésztát kissé széthúzva (ez adja a kifli hosszát) a cikket feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól jó távol, mert megnőnek. Folpackkal letakarva éjszakára a hűtőbe tesszük.
  5. Reggel a tésztát kivesszük, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és hideg sütőbe toljuk, majd azt beállítjuk 160 C-ra, hőlégkeverésre és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 297
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24802
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Expressz croissant Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Ezt a receptet Limaránál találtam, és pont megfelelt a céljaimnak. Korán reggel indultunk Szegedre, mert a fiamnak gombfoci versenye volt, és valami gyorsan elkészíthető ételre volt szükségem, amit elkészítehetek, ott hagyhatok a gyereknek (és meg is eszi), míg mi a város nevezetességeit látogatjuk végig. Ez az volt. Pompás dolog, hogy este összerakom, reggel pedig amíg készülök, kisül a finom croissant. Nagy találmány, annyit mondhatok. Igaz, némileg változtattam a tésztáján a magam ízlése szerint, és talán legközelebb kicsit kevesebb vajat teszek a belsejébe, de szuper recept. Hálás köszönet érte a szerzőnek.

Hozzávalók

Az expressz croissonthoz

Belsejébe

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?