r
Nosalty Logó

Expressz croissant Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Expressz croissant Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az expressz croissonthoz

Belsejébe

Összesen 704 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az expressz croissonthoz

Belsejébe

Összesen 5627 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az expressz croissonthoz

Belsejébe

Összesen 316 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 704 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    280.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7573.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1887 mg
  • Nátrium
    3699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.6 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 5627 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 316 Kcal

Hozzávalók

Az expressz croissonthoz

Belsejébe

Elkészítés

Az expressz croissonthoz

  1. A langyos tejjel elkeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük, majd a többi hozzávalóval (kivéve vaj, sajt) tésztát gyúrunk, és egy jó óráig kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, cipókat formálunk belőlük.
  3. Minden cipót kerek lappá nyújtunk. Minden kinyújtott lapra a hideg vaj 1/7-ét ráreszeljük, majd követi a következő lap és vaj, és így tovább. A nyolcadik lapra nem kell vaj, mert ez zárja le a tésztát. Az így kapott vajjal töltött tésztát kinyújtjuk egy nagy körré (kb. fél méter átmérőjűvé).
  4. A tésztát 16 cikkre vágjuk. A cikk alsó, széles végén egy 3-4 cm-es vágást ejtünk középen, a tésztát kissé széthúzva (ez adja a kifli hosszát) a cikket feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól jó távol, mert megnőnek. Folpackkal letakarva éjszakára a hűtőbe tesszük.
  5. Reggel a tésztát kivesszük, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és hideg sütőbe toljuk, majd azt beállítjuk 160 C-ra, hőlégkeverésre és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 23984
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Expressz croissant Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Ezt a receptet Limaránál találtam, és pont megfelelt a céljaimnak. Korán reggel indultunk Szegedre, mert a fiamnak gombfoci versenye volt, és valami gyorsan elkészíthető ételre volt szükségem, amit elkészítehetek, ott hagyhatok a gyereknek (és meg is eszi), míg mi a város nevezetességeit látogatjuk végig. Ez az volt. Pompás dolog, hogy este összerakom, reggel pedig amíg készülök, kisül a finom croissant. Nagy találmány, annyit mondhatok. Igaz, némileg változtattam a tésztáján a magam ízlése szerint, és talán legközelebb kicsit kevesebb vajat teszek a belsejébe, de szuper recept. Hálás köszönet érte a szerzőnek.

Hozzászólások

Olaszné Anci

Kedves Évi néni ! Örülök ennek a receptnek, el is mentettem, köszönöm ! Üdv: Anci

Évi néni

Kedves Anci! Én is megörültem neki, mert az utazás el?tt nem kellet sokat tüsténkedbem, és még másnap is puha volt. Megjegyzem, legközelebb 5 dkg-al kevesebb vajat teszek belülre. Szép hétvégét kívánok. Üdv: Évi néni

Ollocska

ma készítem. Annyira kíváncsi vagyok!

Éva-Anyóca

Kedves Évi néni! A csemetéim ezt a finomságot is szerették tízóraira. :) Még fogom készíteni, de szerencsére a nagynak teljesen vége a sulinak, azaz ma fizikából érettségizik, aztán szóbeli lesz június közepén, és remélhet?leg vége, és sikerül neki, szorítok, a lányom most 31-én ballag, a kívánt gimibe felvették, nagy az öröm, nagyon nagy!! Majd még alkotom nekik, hisz a lány tovább tanul gimibe, és a legény meg technikumba megy tovább, ....és követik ?ket a Te tízórais finomságaid. Meg AzUramat is csomagokkal ellátva engedem dolgozóba!! :D Köszönöm! :) Éva-Anyóca

Évi néni

Szenzációs vagy. Szerencsés a családod. Gratulálok a gyerekeknek. Pontosan tudom, milyen nagy feladat ma az iskola (nekem is majd 16 éves a fiam). Leterheltek, fáradtak. Csak valami energia bombával lehet életben tartani ?ket. További sikereket kívánok nekik. Üdv: Évi néni

Éva-Anyóca

Kedves Évi néni! Köszönöm, a csemetéim nevében. :) Én csak próbálom ?ket azon a szinten tartani, hogy energiájuk, és életkedvük is legyen az egészhez, mert ?szintén, sok felesleget is tanultak, tanulnak, sok érdekes és fontos dolgot meg nem :(.... - amúgy meg tényleg iszonyatosan leterheltek, ha becsülettel tanulnak minden tantárgyból. :( Akkor mindent tudsz, és átélsz a fiad révén. :) Én csak a hátteret próbálom adni nekik, na meg: az éjt-nappallá téve dolgozó: AzUramnak! :D Szép hétvégét! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Tegnap elkészítettem, nagyon finom lett, marhára büszke vagyok magamra. :) A tészta tökéletes, nagyon könny? volt dolgozni vele, szépen megkelt, nem ragadt, na egyszóval remek. A 16 croissant-ból lett 4 sima, 4 kakaós (palacsintából kimaradt kakaó-porcukor kombót szórtam bele feltekerés el?tt), 4 baconos, 4 sajtkrémes. Kora délután lettem kész és bevallom este 4-et ki is sütöttem, nem bírtam magammal. A többiek már a fagyasztóban pihennek (kelés után kerültek oda). Formázásban van még mit tanulnom :), de amit sikerült, az veri bármelyik pékségét. Az íze meg...mennyei. Mondjuk én sokkal kevesebb vajat raktam bele, mert a "boltitól" is fáj a hasam, ha sok benne a vaj, de nagyon nagyon finom a tésztája, bele pakolni meg a fél h?t?t bele lehet. Kedves Évi néni! Örök hála a receptért, a Zember nevében is.

Évi néni

Kedves Modorka! Az ilyen értesítések a mennyekbe repítenek, hisz nagyon hízelg? számomra. Az is tetszik, hogy azonnal nekiálltál variálni a belevalókat. Igen, büszke lehetsz magadra, meg a Zember is lehet rád. Gratulálok. Sok szeretettel: Évi néni

Leuconoe

Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy a mézt?l nem lesz édes a tészta? Látom, hogy minden féle sós és édes töltelékkel el lehet készíteni, de én pl nem szeretem az édes tésztájú sajtos péksüteményeket. Ha csak az éleszt? miatt kell, hogy felfusson, akkor elég egy kanál cukor is, igaz? köszönöm!

Évi néni

Szia! Szerintem nem lesz édes, de természetesen készítheted egy kevés cukorral is. A cél valóban az éleszt? megkelesztése. Üdv: Évi néni

Csukamama

Kedves Évi néni! Most találtam erre a receptre és még ma el is készítem. Nálunk is nagyon szeretik a gyerekek, csak a bolti nagyon drága és ki tudja mi van benne. A legkisebb lányom kollégista így oda is tud vinni bel?le. Nagyon örülök a receptnek. Majd írok, hogy milyen lett. Szép napsütéses tavaszi napot kívánok. Angéla

Évi néni

Kedves Angéla! Els?sorban hasonló jókat kívánok magam is. Másrészt én is e gyermek kedvére találtam ezt a megoldást ki, hogy reggel a friss, meleg péksüteménnyel indíthassam el és valóban tudjam, mit eszik. Várom a beszámolódat. Üdv: Évi néni

kitchengourmet

Sajnos nekem nem jött be, ugyanis nagyon édes lett a tésztája és furcsa a sós sajttal a tetején. Üzenem annak, aki sósan szeretné elkészíteni, hogy mindenképp csak 1-2 tk mézet, cukrot tegyen bele. Kinézetre, állagra jó, de sajna ízre nekem borzalmas a sós édes.

witch

Te melyiket sutotted elobb ezt vagy a Napocska receptjet? Es, ha mar egyszer azt tapasztaltad, hogy neked tul edes, akkor miert nem raktal bele kevesebb cukrot/mezet ? Vagy csak leszolni akarsz mindenkit?

witch

Kedves Evi neni! Tokeletes recept!!!!!! Almomban sem gondoltam volna, hogy valaha sajat kezuleg croissant fogok sutni es, hogy az ilyen finom meg ilyen gyonyoru lesz. :o) Az enyem csodas rusztikus kinezetu, szoval latszik, hogy nem bolti! Az ize szerintem tokeletes, ugyan nem raktam sajtot a tetejere, de biztos az sem rontotta volna el. Peldaul a cheddar sajt nagyon illik edeskes tesztakhoz. A joghurt savanykas ize miatt szerintem szukseges ennyi mez bele, mert kulonben tul savanyu lenne. Koszonom a receptet! L?ve, witch

Évi néni

Kedves Witch! Örülök, hogy hallok rólad. Annak még jobban, hogy tetszett a tetszett a recept. Nem olyan bonyolult az elkészítése, mint ahogyan azt els?re gondolnánk. Külön köszönöm, hogy védelmemre keltél. Nagyon jól esett. A tetején lév? sajt (f?leg, a mennyisége) a kisfiam kívánságára lett ilyen. Szép napot kívánok! Ölel: Évi néni

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a receptet, már sokadszorra készítem és mindig nagy siker!

Évi néni

Én köszönöm a választásodat. Míg vártam, hogy tovább lépjen a gép, láttam, hogy ezt elkészítettem mogyoróvajjal, libatepert?vel (érdemes megpróbálni). További sikeres konyhai élvezeteket kívánok. Üdvözlettel: Évi néni

Hozzávalók

Az expressz croissonthoz

Belsejébe

Címlapról ajánljuk

További cikkek