r
Nosalty Logó

Expressz croissant 2. - reggelire

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz Éva
Expressz croissant 2. - reggelire
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4884 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4359.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 4884 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókból a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük
  2. Ezután nyolc egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük, majd mindet kör alakúra, jó vékonyra nyújtjuk.
  3. A hideg vajat lereszeljük sajtreszelőn és hétfelé osztjuk.
  4. Az első kinyújtott lapra szórunk egy adagot, majd rá a következő lap, majd vaj majd megint tészta amíg el nem fogy. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.
  5. A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, majd 16 cikkre vágjuk. Lehet 20 cikkre is, akkor kisebb kiflik lesznek. Feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
  6. Éjszakára mennek a kiflik a hűtőbe.
  7. Reggel tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és hideg sütőben kezdjük el sütni a croissant-okat. Ha nem éjszakáztatjuk, akkor a formázás után hagyjuk a duplájára kelni, csak akkor előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 827
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 68424
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.

Ajánló

Legközelebb kevesebb cukrot teszek a tésztába, egy nagyon picivel több sót, és megtöltöm sajttal vagy esetleg sonkával. Aki az édeset szereti, az töltheti csokikockákkal is vagy amivel szereti. Tényleg csak a fantázia szab határt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Expressz croissant 2. - reggelire
Sz Éva 19 recept

Ennél gyorsabban reggelire friss péksüteményt még nem csináltam. Azért volt gyors, mert előző este mindent elkészítettem, és tényleg csak a sütés várt rám reggelre. Amikor ébredezett a család, már a frissen sülő kifli illatára ébredt :) Ez a recept megint Limara receptjei közül való. Olyat kerestem, amit nem kell hajtogatni, mert az nekem soha nem sikerül. Ez a módszer nekem jobban tetszett, könnyebben kivitelezhető. (mondjuk ezzel a módszerrel is van mit gyakorolnom). A vajat reszelés előtt betettem a fagyasztóba. Csak a fele tésztából csináltam kifliket (ebből sem lett kevés), a másik felét beraktam a fagyasztóba. Azokat majd a hétvégén megcsinálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?