r
Nosalty Logó

Expressz croissant 2. - reggelire

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz Éva
Expressz croissant 2. - reggelire
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1221 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4884 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 327 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1221 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4359.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 4884 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 327 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókból a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük
  2. Ezután nyolc egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük, majd mindet kör alakúra, jó vékonyra nyújtjuk.
  3. A hideg vajat lereszeljük sajtreszelőn és hétfelé osztjuk.
  4. Az első kinyújtott lapra szórunk egy adagot, majd rá a következő lap, majd vaj majd megint tészta amíg el nem fogy. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.
  5. A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, majd 16 cikkre vágjuk. Lehet 20 cikkre is, akkor kisebb kiflik lesznek. Feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
  6. Éjszakára mennek a kiflik a hűtőbe.
  7. Reggel tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és hideg sütőben kezdjük el sütni a croissant-okat. Ha nem éjszakáztatjuk, akkor a formázás után hagyjuk a duplájára kelni, csak akkor előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 66364
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.

Ajánló

Legközelebb kevesebb cukrot teszek a tésztába, egy nagyon picivel több sót, és megtöltöm sajttal vagy esetleg sonkával. Aki az édeset szereti, az töltheti csokikockákkal is vagy amivel szereti. Tényleg csak a fantázia szab határt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Expressz croissant 2. - reggelire
Sz Éva 19 recept

Ennél gyorsabban reggelire friss péksüteményt még nem csináltam. Azért volt gyors, mert előző este mindent elkészítettem, és tényleg csak a sütés várt rám reggelre. Amikor ébredezett a család, már a frissen sülő kifli illatára ébredt :) Ez a recept megint Limara receptjei közül való. Olyat kerestem, amit nem kell hajtogatni, mert az nekem soha nem sikerül. Ez a módszer nekem jobban tetszett, könnyebben kivitelezhető. (mondjuk ezzel a módszerrel is van mit gyakorolnom). A vajat reszelés előtt betettem a fagyasztóba. Csak a fele tésztából csináltam kifliket (ebből sem lett kevés), a másik felét beraktam a fagyasztóba. Azokat majd a hétvégén megcsinálom.

Hozzászólások

villers

Mekkora körré nyújtottad, úgy kb?

Sz Éva

Hát a lényeg, hogy minnél vékonyabb legyen. A méretét nem tudom de igazándiból 2-3 mm vastagra kellene nyújtani. Azért írom hogy kellene, mert nekem nem sikerült, mert csúszkált egymáson a tészta. Ezért is írtam, hogy van még mit gyakorolnom rajta. Azért majdnem "óriáspizza" méret? volt.

villers

Köszi. A lényeg, hogy finom, és nem túl bonyolult :o)

Sz Éva

Szerintem nagyon finom, és úgy gondolom már másodjára szebb lesz. Éva

P.

Kedves Éva! Ez már most is nagyon szép! Eszter

Sz Éva

Kedves Eszter! Köszönöm szépen a dícséretet, (T?led meg f?leg) de nézd meg az eredetit és a közelébe se ér. (de ami késik az nem múlik:)

Törölt felhasználó

Szia! Ezt a croissant-t már én is elkészítettem, valóban nagyon finom. Bár nekem nem csúsztak szét a lapok, és így óriásira ki lehetett nyújtani. Ezért én amikor másodszor nekiláttam, már feleztem a tésztát, s kétszer 8 darabba vágtam, így kisebb kifliket kaptam. Érdemes kipróbálni a másik croissant receptet is Limarától, igaz kicsit munkaigényesebb (talán), de ha lehet még finomabb! Egyébként nálunk esély sincs arra,hogy ekkora mennyiségb?l maradjon, nemhogy a fagyasztóba tudnék tenni bel?le:D.

Sz Éva

Hát én is elfeleztem, és csak a felét csináltam meg. Nálunk is elfogyott volna még több is, csak úgy gondoltam a fele elég:) Valószín? nagyon meglágyult a vajam, mire nyújtani kellett és ezért csúszkált. Hát majd nekiállok egyszer a másik fajtának is, de nekem a hajtogatás nem igazán megy:( Meg ahhoz több id? is kell)

Törölt felhasználó

tegnap reggelire sütöttem meg eszméletlen finom lett. Aki nem mer neki fogni mert nehéznek t?nik annak írom hogy elolvasva bonyolultabb mint készítésnél:)

Sz Éva

Örülök, hogy ízlett. Szerintem is bonyolultabbnak t?nik mint valóban. :) Azóta már megsütöttem a lefagyasztottat is. Sokkal szebben sikerült.

szteri

Kedves Eva! Kakaos csigakat keszitettem a tesztadbol, es isteni finomak lettek! 4 nagy teglalapot nyujtottam, 3x reszeltem köze hideg vajat, es az egeszet megegyszer nyujtottam. Tölteleknek 10 dkg vajat kevertem ki 3 evökanal cukorral es 2 evökanal kakaoval. Köszi a receptet! :)

moncsicsi83

Én is megcsináltam a croissantot, ma reggelire sütöttem bel?le. Ízre nagyon finom, de nekem egy kicsit olyan szívós, tömény lett. Nem olyan könny?, légies... Vajon mit ronthattam el?

Sz Éva

Hát így nehéz megmondani. Talán kicsit kevesebb liszt kellene? Az a baj ezekben a lisztekben hogy mind egész más. Nem volt egy kicsit kemény a tésztád? Gondolom megkelni biztos megkelt egy éjszaka alatt :) Merem ajánlani neked limara oldalát, a receptet én is onnan szedtem. ? nagyon hasznos tanácsokat tud adni.

moncsicsi83

Én is a lisztre gondolok. Na majd legközelebb.. :) Ez nem tántorított el a következ? sütést?l sem... Fagyóba akkor be lehet rakni ugye? Kett?nkre ez baromi sok :)

Sz Éva

Én is fagyóba szoktam rakni az egyik felét. Meglep?en amit lefagyasztok utána sokkal jobb lesz, meg a hideg tésztával sokkal könnyebb bánni.

Döme-Ádám

Szia! Ha a fagyasztóba teszed a fele tésztát, akkor ha kiveszed, utána mi a további munkamenet? Mennyi id? alatt enged fel? Vagy nem várod meg, míg teljesen kiolvad? Így is éjszakára még visszateszed a h?t?be?? Már régóta nézegetem ezt a receptet Limaránál, de eddig még nem mertem belefogni, most viszont már elhatároztam, hogy amint id?m engedi, megcsinálom. Válaszodat el?re is köszönöm!

Sz Éva

Szia! Kis gombócokba fagyasztom le. Nagyon hamar kienged. A gombócokat amikor már lehet, jól összenyomkodom, és utána a leírtak szerint nyújtom, vajazom, töltöm, formázom. Sokkal könnyebb a hideg tésztával bánni. Ilyenkor már nem teszem a h?t?be. Miután megkel, el?melegített süt?be sütöm

Törölt felhasználó

Sziasztok! A recept tökéletes! Nekem a vaj reszelésével gy?lt meg a bajom. Amint megfogtam a reszelt vajat, azonnal olvadt, összeragadt, alig tudtam eloszlatni a lapokon. (Nagyon figyeltem hogy a vaj hideg legyen.) Van valami trükk rá? Ti hogy csináljátok? Várom a tapasztalataitokat nagyon, mert imádom ezt a receptet! Bea

Sz Éva

Azzal nekem is szokott. Én a fagyóból szoktam kivenni a vajat. Akkor is eléggé meglágyul, de megpróbálom szétoszlatni rajta.

Törölt felhasználó

Én legutóbb már csak vágtam a vajat, próbáltam vékonyan, de az sem túl egyszer?...

Törölt felhasználó

Kedves SZ ÉVa! Fantasztikus a recepted!!!!!!!!!! Kezdjük ott hogy 1 hét alatt 2 -szer is megcsinltam és mindig csavartam egyet a recepten most is vár egy adag a hüt?ben a sütésre.Elöször a leirtak alapján csak natur sajt csikkal a közep én, másodszor már minden második réteg vajra tettem reszelt sajtot (ugyanannyi mint a vaj) és pizzafüszert is.Most ezt a pizzás vonalat követve fogok még negyedelt virslit tenni és mellé még sajtot is majd megirom hogy sikerült. Üdvözlettel : Lubikme

Sz Éva

Kedves lubikme! Örülök, hogy ízlik a croassaint és sikerült. Ezt a sajtos változatot ki fogom próbálni én is. Reszelek közé én is sajtot. Éva

Törölt felhasználó

Megsültek egyszerü és nagyszer?ek lettek és nem utolsó sorban laktatók!!!!! Ha valakinek nem jön be a virsli akkor csak sajtossan is nagyon fini.

Törölt felhasználó

Megcsináltam ,gyönyör? lett,viszont nagyon érezni benne az éleszt?t.Mi van akkor ha kevesebbet teszek bele,vagy ne hagyjam éjjelre a h?t?ben,hanem csak duplára keleszteni?És tényleg nagyon könny?.Köszönöm.

Törölt felhasználó

Amennyiben szeretném a felét a fagyasztóba tenni azt a vajazás el?tt vagy utána kell felezni és hidegre tenni mert ez nekem nem derül ki a leirtakból. Amikor a fagyasztóból kiveszem és még akkor kezdek vajazni meg egymásra rakosgatni és nyujtani abból egyhamar nem lesz reggeli... Kérek szépen segitséget, nem vagyok egy gyakorlott süötget?, inkább az egyszer? dolgokat szeretem, de ezt szeretném megsütni, többféle izben, pl. pizzásat, csokisat...Rózsa

Bubu46

Ez a recept csuda jó , de én két kör-lapot teszek csak egymásra, közte vaj/margarin és reszelt sajt .Így nem csúszkálnak a lapok és kell?en leveles is a tészta . És még valami : nem reszelem a vajat, hanem szobah?mérsékletü állapotában egyszerüen a tésztalapra kenem késsel.És nem d?lök a kardomba, ha nem egyenletes - a tekerés elintézi... Javaslom ezt a módszert is - nekem bevált. A fagyasztott verziót még nem próbáltam, de kedvet csináltatok hozzá - elmentem a felét legközelebb !

Törölt felhasználó

Meg tudná valaki mondani gyorsan, milyen keménynek kell lennie a tésztának dagasztáskor? Nekem a megadott mennyiség? tejt?l nem akart összeállni a tészta, szinte 2x annyi tejet kellett beleönteni, hogy összeálljon, de most is nagyon bodagosnak tartom, tehetek bele még tejet? vagy ilyennek kell lennie? Köszi el?re is Valakinek aki gyorsan tud nekem segiten

Sz Éva

Szia! Nekem nem lesz kemény a tésztám. Olyan pont jó. Már sokszor megcsináltam és ilyen gondom nem volt. Biztos nem hagytál ki valamit ( joghurt? ). Csak próbálok tippelni, hogy mi lehet a baj.

Törölt felhasználó

Jól sikerült a tészta,olyan keménynek kell lennie, isteni finom már el is fogyott. Ha valakinek segít - a margarint nem reszeltem hanem olvasztottam és úgy kentem a lapokra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek