r
Nosalty Logó

Érlelt mandulasajt fűszerekkel

RAW
Érlelt mandulasajt fűszerekkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

353
Kalória
13.2g
Fehérje
15g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
84.3g
Víz
-
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.7 g

Zsír

  • Összesen
    237.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5369.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    1443 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    1315 mg
  • Foszfor
    2356 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    674.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1468 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6903 micro
Összesen 2816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. 4-5 percre tegyük a madulákat forró vízbe.
  2. A tűzről levéve hideg vízzel jól átmossuk, lehűtjük. Így könnyen ki tudjuk nyomni a mandulát a héjából.
  3. 12 óráig tiszta vízben áztatjuk.
  4. A vízzel pépesre turmixoljuk a mandulát.
  5. Sűrű szövésű gézt használunk a leszűrésére.
  6. Keverjük a probiotikumot a masszába.
  7. Ha a keverést egy tálban végeztük akkor tegyük visszaa masszát azsákba és lazán tekerjük a zsákba.
  8. A legegyszerűbb, ha egy szitába teszük a gézbe csavart pépet, azt pedig egy tálba.
  9. Egy nehezéket pl. vízzel telített befőttes üveg lezárva, vagy valami, ami nehéz, rátesszük a sajtra.
  10. 12 óráig szobahőmérsékleten érleljük.
  11. A 12 óra elteltével szép fehér könnyen gyúrható sajtot kapunk.
  12. Sóval és egyébb fűszerekkel ízesítjük. Én a fentiekben leírtakat használtam, de ne feledjük a variációk határtalanok. Újhagymát, petrezselymet apróra daraboljuk, és azzal megszórjuk.
  13. Hűtőszekrényben akár 5-7 napig is eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p

Kedvenc sajtom.:) Adalékok és tej nélkül igazi sajt íz! A mandula nagyon érdekes "jószág", ha beoltjuk probiotikummal, ugyanúgy viselkedik, mint a sajt. A mandula ízét nem érezzük, inkább fűszeres krémes sajt. Lehet zölségre vagy sós kekszre tenni, ahogy éppen szereted. Fontos, hagyjuk hogy a nehezéktől veszítse el a folyadékot, ne nyomkodjuk, mert úgy kiszáradhat. A gézzel jól takarjuk be, nehogy a nehezéktől a sajt kifolyjon a hálóból. A végeredmény egy sűrű, jól gyúrható, nem szemcsés, nem ragadós állagú sajt.

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek