Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi babpüré lecsósan

Erdélyi babpüré lecsósan
Erdélyi babpüré lecsósan
89 perc / előkészület: 30 perc főzés: 59 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy rrdélyi étel. Mikor kenyeret sütöttek a háziasszonyok a kemencébe, aznap mindig tört bab volt, finom meleg kenyérrel és a pincéből felhozott savanyú káposztával. Pirospaprikát lehet bele tenni kevesebbet is. A leszűrt levet célszerű eltenni, mert másnapra nagyon megkeményedik, és ezzel lehet higítani.

hozzávalók / 6 adag

A babpüréhez

A lecsós szafthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk a babot.
  2. Másnap reggel leöntjük az áztató vizet róla, és tiszta vízbe a hagymával, sóval felteszük főni.
  3. Mikor megfőtt, leszűrjük, a hagymát kivesszük belőle, és a babot összetörjük krumplitörővel.
  4. Ha sűrű, higíthatjuk a leszűrt levével.
  5. Elkészítjük a szaftot: a hagymát, paprikát ,paradicsomot megdinszteljük az olajban.
  6. Mikor kész, rádobjuk az őrölt pirospaprikát.
  7. Kiszedjük a tányérba a babot, és meglocsoljuk ezzel a lecsós szaftal.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 42 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 946
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

boróka

Mióta szakács: 2012.02.07.
9 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
konyha: erdélyi
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

babpüré erdélyi módra, lecsós babpüré, zöldségpüré fehérbabból

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

almamag
almamag Mon, 2012-03-19 11:53

Ó,de jó!!!! Gyerekkoromban mennyit ettem ! Románia melletti kis faluban nőttem fel, ahol nagyon sok erdélyi ételt, süteményt készítettek. Olcsó volt, minden megtermett hozzá és nagyon finom! Már el felejtettem ezt a receptet.
Köszönöm,hogy feltetted . Újra felidézi a régi időket.... nosztalgiázhatok.... :-)
Szép napot! Üdv. Ili

judit73
boróka / judit73 Wed, 2012-03-21 19:32

Szia !! Örülök neki ,hogy tetszik. én is ott nőttem fel ,és ma már a családom is meg kedvelte itt magyar országon. szia Judit.

830
fehérbab 1 kg
víz 2 l
vöröshagyma 1 nagy fej
2 kk
napraforgó olaj 2 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 kis db
fűszerpaprika 1 kk