r
Nosalty Logó

Erdélyi babpüré lecsósan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Erdélyi babpüré lecsósan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A babpüréhez

A lecsós szafthoz

Összesen 830 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A babpüréhez

A lecsós szafthoz

Összesen 4987 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A babpüréhez

A lecsós szafthoz

Összesen 135 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1885.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 830 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.4 g

Zsír

  • Összesen
    179.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11313.7 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    2549 mg
  • Vas
    106 mg
  • Magnézium
    1968 mg
  • Foszfor
    3135 mg
  • Nátrium
    3359 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    638.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    160 mg

VÍZ

  • Összesen
    2539.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3959 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 4987 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

A babpüréhez

A lecsós szafthoz

Elkészítés

A babpüréhez

  1. Előző este beáztatjuk a babot.
  2. Másnap reggel leöntjük az áztató vizet róla, és tiszta vízbe a hagymával, sóval felteszük főni.
  3. Mikor megfőtt, leszűrjük, a hagymát kivesszük belőle, és a babot összetörjük krumplitörővel.
  4. Ha sűrű, higíthatjuk a leszűrt levével.
  5. Elkészítjük a szaftot: a hagymát, paprikát ,paradicsomot megdinszteljük az olajban.
  6. Mikor kész, rádobjuk az őrölt pirospaprikát.
  7. Kiszedjük a tányérba a babot, és meglocsoljuk ezzel a lecsós szaftal.
  • Elkészítettem: 42 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2210
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Receptkategóriák

Ez egy rrdélyi étel. Mikor kenyeret sütöttek a háziasszonyok a kemencébe, aznap mindig tört bab volt, finom meleg kenyérrel és a pincéből felhozott savanyú káposztával. Pirospaprikát lehet bele tenni kevesebbet is. A leszűrt levet célszerű eltenni, mert másnapra nagyon megkeményedik, és ezzel lehet higítani.

Hozzávalók

A babpüréhez

A lecsós szafthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek