Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás almapüré babának

Céklás almapüré babának
Céklás almapüré babának
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem a cékla és a krumpli is sokkal finomabb héjában főzve, csak ajánlani tudom!
A cékla például pucolva, vízben főzve konkrétan földízű.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 közepes db cékla
  • 2 kis db alma (vagy 1 nagyobb)

ajánlat

Az alma főzőlevét lehűtve oda szoktam adni a gyereknek, nagyon finom és nem édes. Egy kis változatosság a forralt vízhez képest. :-).

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát héjában, kuktában kb. 10-15 perc alatt megfőzzük.
  2. Az almát pucolva, magház nélkül, feldarabolva vízben megfőzzük.
  3. Az almát botmixerrel pépesítjük, a céklát szintén botmixerrel vagy aprítóval picire (vagy amekkorát a baba már meg tud enni) felaprítjuk.
  4. A hozzávalókat összekeverjük. 
  5. Szobahőmérsékleten vagy picit melegebben is tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 20 783
elküldve: 4
receptkönyvben: 117
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pacamaca

Mióta szakács: 2011.03.19.
2 recept

egyéb elnevezések

céklás alma babáknak, vitaminpüré babáknak céklából és almából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kera
kera Fri, 2012-02-17 12:50

Kedves Pacamaca!
A kisfiam nagyon szépen eszi az összes főzeléket. Egyedül a céklát utasította el eddig, nagy bánatomra. De így almával, nagyon ízlett neki. ;) Ráadásul kipróbáltam a másik javaslatodat is : a párolt alma leszűrt leve is úgy tűnik, hogy nagyon bejön neki. (Egyébként nagyon keveset iszik, cukros teát pedig nem szeretnék neki adni)
Szóval köszönöm az ötleteket! Nekünk nagyon hasznos volt :)))

bokine
bokine / bokine Tue, 2011-04-05 23:00

Gratulálok az első receptedhez.
A céklát héjastól sütőben szoktam megsütni, szerintem ez a legfinomabb változat. Persze én nyersen is szeretem. Üdv:Erika

Pacamaca
Pacamaca / Pacamaca Tue, 2011-04-05 23:34

 

Köszi!
És köszi a tippet, ki fogom próbálni! (én is nagyon szeretem a céklát, van, hogy dupla annyit főzök, mint kéne, mert valahogy "elpárolog". :D)

58
cékla 1 közepes db
alma 2 kis db