Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres sajttorta MignonLady konyhájából

Epres sajttorta MignonLady konyhájából
Epres sajttorta MignonLady konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Hemofília világnapja alkalmából osztom meg a család kedvenc sajttorta receptjét.

Ugyan színezéket nem tettem bele, de a friss eper képviseli a piros színt.

Nagyon jó desszert bármilyen alkalomra, az alja kellően "ropogós" marad, nem ázik el, a töltelék lágy, krémes, és a tetejére bármilyen gyümölcs megállja a helyét.

hozzávalók / 12 adag

Kekszréteg

Mascarponeréteg

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Kekszréteg

  1. A zabkekszeket ledaráljuk. A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált kekszekkel.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. Egy 22-es tortaformát kibélelünk a kekszes keverékkel, jól lenyomkodjuk, hogy mindenhova jusson belőle.
  4. Kb. 10 percig elősütjük, addig is elkészítjük a mascarponés tölteléket.

Mascarponeréteg

  1. A mascarponét, a cukrot, a lisztet, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját a tojásokkal egy tálba mérjük.
  2. Robotgéppel addig keverjük, amíg homogén masszát kapunk, és nincsenek benne csomócskák, mascarponedarabok.
  3. A kekszes rétegre öntjük, és 170 fokon 40-50 percig sütjük, amíg szép barnás nem lesz a teteje.

Tetejére

  1. A gyümölcsöket felvágjuk, a kihűlt torta tetejére helyezzük.
  2. Elkészítjük a tortazselét a zacskón leírtak szerint. Én szoktam hozzárakni citromlevet és egy kis cukrot, így ha nem olyan édes/érett a gyümölcsünk, amit felhasználunk, még lehet javítani az ízén.
  3. Egy ecset segítségével megkenjük a gyümölcsöt a tortazselével, majd hűtőben pihentetjük. A legjobb, ha egy éjszakát pihen, de hűtőben legalább 4-5 óra kell neki, amíg kihűl.
  4. Tálalás előtt egy kenőkéssel körbevágjuk a tortát, levesszük a tortakarika oldalát, és tálaljuk a sajttortánkat! :)
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 97
össznézettség: 2 735
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MignonLady

Mióta szakács: 2019.04.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

A legfinomabb epres sajttorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

420
zabkeksz 215 g
vaj 90 g
mascarpone 500 g
tejföl 1 dl
finomliszt 1.5 ek
tojás 3 db
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 150 g
eper 50 dkg
tortazselé 1 csomag
citromlé 1 citromból nyert
cukor 2 dkg