Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres jégkrém Ice Cream konyhájából

Epres jégkrém Ice Cream konyhájából
Epres jégkrém Ice Cream konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a legmelegebb nyári napon is kellőképpen felfrissít. Nagyon hűsítő desszert, még a gyerekekkel is el lehet készíteni. ;)

hozzávalók / 8 adag

Eperszósz

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Eperszósz

  1. Az epreket apróbb darabokra vágjuk, és kiszedjük a szárukat.
  2. Az epret, cukrot és és citromlevet egy forró serpenyőbe tesszük.
  3. 10 percig hagyjuk rotyogni.
  4. Ha már összeestek az eprek, le lehet venni a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A tejszínt felverjük, és belerakjuk a sűrített tejet.
  2. A jégkrémformákat (ha nincs, akkor üres joghurtos poharakat) rétegezve megtöltjük a tejszínes és az epres réteggel.
  3. Majd 1 éjszakára a fagyasztóba tesszük.
  4. Másnap egy pohárba vagy lábasba vizet melegítünk, és abba beletesszük őket 20 másodpercre, így már könnyen kicsusszannak a formákból.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 527
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ice Cream

Mióta szakács: 2017.02.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
kalória: alacsony
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: vaníliafagyi, házi fagyi, sorbet, fagyitorta, fagyikehely, parfé, karamellfagyi

egyéb elnevezések

eperjégkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

152
eper 400 g
cukor 3 ek
citromlé 3 ek
habtejszín 250 ml
sűrített tej 5 ek