r
Nosalty Logó

Epres brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 440 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5288 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 350 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 440 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    269.9 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3176.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    1518 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.7 g
  • Cukor
    509 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1821 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1786 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1149 micro
Összesen 5288 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 350 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót.
  2. Rakjuk a vajat egy magas falú, műanyag tálba, és mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton melegítsük 2 percen keresztül. Tördeljük bele az étcsokoládét, és rakjuk félre egy kicsit, hogy a meleg vaj felolvaszthassa, majd keverjük össze.
  3. A tojásokat a cukorral együtt keverjük habosra (fehéredésig) egy elektromos habverő segítségével, körülbelül 2 percig.
  4. Szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport, dolgozzuk el jól a habverővel, majd mehet bele a csipet só és végül az olvasztott vajas csokoládé is.
  5. Béleljünk ki sütőpapírral egy nagy méretű tepsit úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi peremén.
  6. Töltsük a masszát a tepsibe, és osszunk el benne annyi epret, amennyit nem sajnálunk, megfelezve, negyedelve vagy akár egészben is. Süssük körülbelül 20-25 percig.
  7. Sütés után hagyjuk kihűlni, és a sütőpapírral együtt kiemelve, ízlés szerint porcukorral vagy még több friss eperrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! :)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33x32x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 16066
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A süteményreceptek közül talán ez az, ami a legközelebb áll a szívemhez, olyan sok ízesítéssel készítettem már el, hogy egy ideje nem is számolom. Most azért döntöttem az eper mellett, mert – bár még nem tudom beszerezni a mézédes magyar epret a piacon, a kedvenc eladómtól – annyira megtetszett egy üzletben, hogy nem hagyhattam ott. Érdemes kísérletezni így az eperszezon kapujában, hogy mire beérik a termés, tökéletesítsük a brownie-sütés tudományát!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek