Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres brownie

Epres brownie
Epres brownie
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süteményreceptek közül talán ez az, ami a legközelebb áll a szívemhez, olyan sok ízesítéssel készítettem már el, hogy egy ideje nem is számolom.

Most azért döntöttem az eper mellett, mert – bár még nem tudom beszerezni a mézédes magyar epret a piacon, a kedvenc eladómtól – annyira megtetszett egy üzletben, hogy nem hagyhattam ott.

Érdemes kísérletezni így az eperszezon kapujában, hogy mire beérik a termés, tökéletesítsük a brownie-sütés tudományát!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót.
  2. Rakjuk a vajat egy magas falú, műanyag tálba, és mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton melegítsük 2 percen keresztül. Tördeljük bele az étcsokoládét, és rakjuk félre egy kicsit, hogy a meleg vaj felolvaszthassa, majd keverjük össze.
  3. A tojásokat a cukorral együtt keverjük habosra (fehéredésig) egy elektromos habverő segítségével, körülbelül 2 percig.
  4. Szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport, dolgozzuk el jól a habverővel, majd mehet bele a csipet só és végül az olvasztott vajas csokoládé is.
  5. Béleljünk ki sütőpapírral egy nagy méretű tepsit úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi peremén.
  6. Töltsük a masszát a tepsibe, és osszunk el benne annyi epret, amennyit nem sajnálunk, megfelezve, negyedelve vagy akár egészben is. Süssük körülbelül 20-25 percig.
  7. Sütés után hagyjuk kihűlni, és a sütőpapírral együtt kiemelve, ízlés szerint porcukorral vagy még több friss eperrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! :)
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 33x32x3 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 673
elküldve: 2
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Roberto konyhája

Mióta szakács: 2018.01.27.
9 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis süti eperrel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilafee
lilafee Thu, 2018-05-10 14:52

Szia!
Már alig tudtam kivárni, hogy kihüljön az epres süti... már azért is mert egy kicsit változtattam rajta :) csak annyit, hogy tettem a nyers tésztába vagdalt diót és darabokra vágott csokit ... majd a tetejét is megszórtam dióval és egy kis vagdalt csokival ... többi az minden a recept szerint ment !! Díszítettem tejszínhabbal amit nem cukroztam csak vaniliát tettem bele és egy eper szem jött a hab tetejére !! Mondhatom egy állom, fantasztikus az íze !! nem érzhetö a sok cukor benne mivel a kakaó és a fözö csoki jobban dominál !!! ajánlom mindenkinek aki relativ gyors sütit szeretne készíteni !! Köszönöm szépen !!!

lilafee
lilafee Thu, 2018-05-10 13:02

Ma megsütöttem az epres brownit, majd össze estem mikor kimértem a hozzávalókat 400 g. cukor ???? jelenleg hül, és nagyon kíváncsi vagyok az eredményre hmmm.... újból jelentkezem !

Roberto konyhája
Roberto konyhája / Roberto konyhája Thu, 2018-05-10 14:01

Szia!

Nagyon kedves vagy, hogy az én receptemet választottad, köszönöm szépen!
Kérlek ne ijedj meg a 400 g cukortól, eddig még nem volt rá panasz, hogy túl édes lett a süti.
Kérlek hagyd teljesen kihűlni, mert könnyebb lesz felvágni. Fogyaszd egészséggel, tàlald gyümölccsel vagy fagylalttal.

Várom a véleményedet, hogy milyen lett az íze!

Roberto konyhája

440
étcsokoládé 200 g
vaj 220 g
cukor 400 g
finomliszt 160 g
cukrozatlan kakaópor 60 g
tojás 4 db
1 csipet
sütőpor 1 teáskanál
eper 250 g