r
Nosalty Logó

Pezsgőhabos epertorta

Samiya
Pezsgőhabos epertorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A piros krémhez

A fehér krémhez

425
Kalória
6.1g
Fehérje
36.7g
Szénhidrát
27.8g
Zsír
108.4g
Víz
124.1g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
27.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piros krémhez

A fehér krémhez

Összesen 425 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piros krémhez

A fehér krémhez

Összesen 4262 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piros krémhez

A fehér krémhez

Összesen 227 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    108.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 425 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    278.2 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2576.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    366.8 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1083.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 4262 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk.
  2. A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is, és az egészet krémmé keverjük. Egyenként, alaposan beledolgozzuk a tojásokat is.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral és 2 adagban a krémhez szitáljuk. A tésztát az előkészített formába öntjük és elsimítjuk. Megsütjük.
  4. A tortakarimát eltávolítjuk, a tortát rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A sütőpapírt lehúzzuk, tortatálra helyezzük és a karimát visszapattintjuk a torta köré.
  5. A epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Néhány nagy szemet vékonyan felszeletelünk, és a tésztalapra a tortakarima szélére állítjuk. 150 g epret vékonyan felszeletelünk és beborítjuk vele a tésztalapot.
  6. A piros krémhez a maradék epret (kb. 300 g) pürésítjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk kb 5 percre. A porcukrot és a pezsgőt az eperpürébe keverjük.
  7. A zselatint kinyomkodjuk, kis lábosba tesszük és kis lángon addig melegítjük, míg fel nem olvad (kb. fél perc!). Összekeverjük 2, majd megint 2 ek eperpürével, majd ezt keverjük bele a maradék eperpürébe. Amikor a püré dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  8. A fehér krémhez a porcukrot feloldjuk a pezsgőben. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk kb 5 percre, majd kinyomkodjuk és kis lábosban felolvasszuk.
  9. Belekeverünk 2, majd megint 2 ek cukros pezsgőt, majd ezt a folyadékot keverjük bele a maradék pezsgőbe. Amikor a krém dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  10. Először a piros krémet simítjuk az eperrétegre, majd rákanalazzuk a fehér krémet is. Minimum 3 órára hűtőbe tesszük, de az se baj, ha egész éjjel bent marad. Tálalás előtt a tortakarimát eltávolítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 55 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

A receptet Dr. Oetker honlapján találtam. Ettől még nem biztos, hogy az övé is az ötlet. De ez minket nem is érdekel most. A lényeg, hogy nem csak nagyon szép ez a torta, hanem isteni finom is! Egy igazi ünnepi torta, csak felnőtteknek! :) Már tavaly óta készültem elkészíteni, csak már lecsúsztam az eperszezonról és ehhez nem jó a fagyasztott eper. Ahogy megláttam, már tudtam, nekem ezt meg kell sütnöm! Annyira szép! Csak egy a gond, én nem vagyok oda a pezsgőért.. Na nem baj, attól még lehet finom ez a torta, próba szerencse. Zselatinlappal se dolgoztam még, úgyhogy nagy izgalmak közepette sürögtem-forogtam a krémek között, hogy csak valamit el ne rontsak és alig vártam, hogy "kicsomagolhassam" a tortát, sikerült-e megdermednie! :) És most, oly sok hónapnyi várakozás után végre elkészült és azt kell mondanom, megérte várni rá! Eszméletlen finom, úgyhogy megyek is, és eszek még 1 szeletet!

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...