Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pezsgőhabos epertorta

Pezsgőhabos epertorta
Pezsgőhabos epertorta
75 perc / előkészület: 55 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet Dr. Oetker honlapján találtam. Ettől még nem biztos, hogy az övé is az ötlet. De ez minket nem is érdekel most. A lényeg, hogy nem csak nagyon szép ez a torta, hanem isteni finom is! Egy igazi ünnepi torta, csak felnőtteknek! :) Már tavaly óta készültem elkészíteni, csak már lecsúsztam az eperszezonról és ehhez nem jó a fagyasztott eper. Ahogy megláttam, már tudtam, nekem ezt meg kell sütnöm! Annyira szép! Csak egy a gond, én nem vagyok oda a pezsgőért.. Na nem baj, attól még lehet finom ez a torta, próba szerencse. Zselatinlappal se dolgoztam még, úgyhogy nagy izgalmak közepette sürögtem-forogtam a krémek között, hogy csak valamit el ne rontsak és alig vártam, hogy "kicsomagolhassam" a tortát, sikerült-e megdermednie! :) És most, oly sok hónapnyi várakozás után végre elkészült és azt kell mondanom, megérte várni rá! Eszméletlen finom, úgyhogy megyek is, és eszek még 1 szeletet!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A piros krémhez

A fehér krémhez

ajánlat

A zselatin melegítésekor figyeljünk rá, mert pillanatok alatt felolvad és nem szabad felforralni! Ha nagyon nem akarjuk a pezsgőt bele, szőlőlével is kipróbálhatjuk. Amikor a 2 krémet egymásra kanalazzuk, villával kissé felkavarhatjuk, ha szép márványos mintát szeretnénk, de aki tengeri beteg lesz ezektől a hullámoktól, ami nekem is van, az simítsa el szép simára a tetejét. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk.
  2. A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is, és az egészet krémmé keverjük. Egyenként, alaposan beledolgozzuk a tojásokat is. 
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral és 2 adagban a krémhez szitáljuk. A tésztát az előkészített formába öntjük és elsimítjuk. Megsütjük.
  4. A tortakarimát eltávolítjuk, a tortát rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A sütőpapírt lehúzzuk, tortatálra helyezzük és a karimát visszapattintjuk a torta köré.
  5. A epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Néhány nagy szemet vékonyan felszeletelünk, és a tésztalapra a tortakarima szélére állítjuk. 150 g epret vékonyan felszeletelünk és beborítjuk vele a tésztalapot.
  6. A piros krémhez a maradék epret (kb. 300 g) pürésítjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk kb 5 percre. A porcukrot és a pezsgőt az eperpürébe keverjük.
  7. A zselatint kinyomkodjuk, kis lábosba tesszük és kis lángon addig melegítjük, míg fel nem olvad (kb. fél perc!). Összekeverjük 2, majd megint 2 ek eperpürével, majd ezt keverjük bele a maradék eperpürébe. Amikor a püré dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  8. A fehér krémhez a porcukrot feloldjuk a pezsgőben. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk kb 5 percre, majd kinyomkodjuk és kis lábosban felolvasszuk.
  9. Belekeverünk 2, majd megint 2 ek cukros pezsgőt, majd ezt a folyadékot keverjük bele a maradék pezsgőbe. Amikor a krém dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  10. Először a piros krémet simítjuk az eperrétegre, majd rákanalazzuk a fehér krémet is. Minimum 3 órára hűtőbe tesszük, de az se baj, ha egész éjjel bent marad. Tálalás előtt a tortakarimát eltávolítjuk.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 598
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos epertorta pezsgővel, alkoholos eperhabtorta, ünnepi torta pezsgős eperpürével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

425
vaj 100 g
cukor 70 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
finomliszt 100 g
sütőpor 1 kk
eper 500 g
lapzselatin 6 db
porcukor 90 g
pezsgő 100 ml
habtejszín 250 ml
porcukor 60 g
pezsgő 100 ml
lapzselatin 6 db
habtejszín 350 ml