r
Nosalty Logó

Pezsgőhabos epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Pezsgőhabos epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piros krémhez

A fehér krémhez

Összesen 425 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piros krémhez

A fehér krémhez

Összesen 4262 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piros krémhez

A fehér krémhez

Összesen 227 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 425 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    278.2 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2576.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.8 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 4262 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A piros krémhez

A fehér krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk.
  2. A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is, és az egészet krémmé keverjük. Egyenként, alaposan beledolgozzuk a tojásokat is.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral és 2 adagban a krémhez szitáljuk. A tésztát az előkészített formába öntjük és elsimítjuk. Megsütjük.
  4. A tortakarimát eltávolítjuk, a tortát rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A sütőpapírt lehúzzuk, tortatálra helyezzük és a karimát visszapattintjuk a torta köré.
  5. A epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Néhány nagy szemet vékonyan felszeletelünk, és a tésztalapra a tortakarima szélére állítjuk. 150 g epret vékonyan felszeletelünk és beborítjuk vele a tésztalapot.
  6. A piros krémhez a maradék epret (kb. 300 g) pürésítjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk kb 5 percre. A porcukrot és a pezsgőt az eperpürébe keverjük.
  7. A zselatint kinyomkodjuk, kis lábosba tesszük és kis lángon addig melegítjük, míg fel nem olvad (kb. fél perc!). Összekeverjük 2, majd megint 2 ek eperpürével, majd ezt keverjük bele a maradék eperpürébe. Amikor a püré dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  8. A fehér krémhez a porcukrot feloldjuk a pezsgőben. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk kb 5 percre, majd kinyomkodjuk és kis lábosban felolvasszuk.
  9. Belekeverünk 2, majd megint 2 ek cukros pezsgőt, majd ezt a folyadékot keverjük bele a maradék pezsgőbe. Amikor a krém dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  10. Először a piros krémet simítjuk az eperrétegre, majd rákanalazzuk a fehér krémet is. Minimum 3 órára hűtőbe tesszük, de az se baj, ha egész éjjel bent marad. Tálalás előtt a tortakarimát eltávolítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5071
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Ajánló

A zselatin melegítésekor figyeljünk rá, mert pillanatok alatt felolvad és nem szabad felforralni! Ha nagyon nem akarjuk a pezsgőt bele, szőlőlével is kipróbálhatjuk. Amikor a 2 krémet egymásra kanalazzuk, villával kissé felkavarhatjuk, ha szép márványos mintát szeretnénk, de aki tengeri beteg lesz ezektől a hullámoktól, ami nekem is van, az simítsa el szép simára a tetejét. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet Dr. Oetker honlapján találtam. Ettől még nem biztos, hogy az övé is az ötlet. De ez minket nem is érdekel most. A lényeg, hogy nem csak nagyon szép ez a torta, hanem isteni finom is! Egy igazi ünnepi torta, csak felnőtteknek! :) Már tavaly óta készültem elkészíteni, csak már lecsúsztam az eperszezonról és ehhez nem jó a fagyasztott eper. Ahogy megláttam, már tudtam, nekem ezt meg kell sütnöm! Annyira szép! Csak egy a gond, én nem vagyok oda a pezsgőért.. Na nem baj, attól még lehet finom ez a torta, próba szerencse. Zselatinlappal se dolgoztam még, úgyhogy nagy izgalmak közepette sürögtem-forogtam a krémek között, hogy csak valamit el ne rontsak és alig vártam, hogy "kicsomagolhassam" a tortát, sikerült-e megdermednie! :) És most, oly sok hónapnyi várakozás után végre elkészült és azt kell mondanom, megérte várni rá! Eszméletlen finom, úgyhogy megyek is, és eszek még 1 szeletet!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A piros krémhez

A fehér krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek