r
Nosalty Logó

Elefántkönnycsepp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Elefántkönnycsepp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1045 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4178 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 260 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 1045 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    205.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2870.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.1 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1069 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1783 micro
Összesen 4178 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A 6 tojássárgáját 12 dkg cukorral kikeverjük fehéredésig.
  3. Belekeverjük a kakaót, pudingport és a lisztet, szódabikarbónát.
  4. A tojások fehérjét 1 ek vízzel jó keményre felverjük.
  5. Óvatosan a tésztamasszához keverjük, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A sütőt előmelegítjük, és megsütjük.
  7. Vigyázzunk, mert gyorsan sül, nehogy megégjen.
  8. Ha megsült, konyharuhára fordítjuk a tepsiből.
  9. Lehúzzuk a sütőpapírt, és forrón felcsavarjuk, mint a piskótatekercset.
  10. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
  11. Krém elkészítése:
  12. 2 dl tejben felfőzünk 2 ek lisztet, egy tojást belekeverünk, és állandóan kevergetve besűrítjük.
  13. Levesszük a tűzről, simára kevergetjük, és kihűtjük.
  14. 20 dkg vajat kikeverünk habosra, és belekeverünk 20 dkg porcukrot.
  15. A besűrített, kihűlt pépet a vajkrémhez keverjük.
  16. A krémet kétfelé osztjuk, felébe vaníliát, másik felébe kakaóport teszünk.
  17. Összeállítás:
  18. A tésztalapot óvatosan kitekerjük.
  19. Először megkenjük a fehér krémmel.
  20. Majd a fehér krémre rákenjük a barnát. Jobban az egyik oldalára.
  21. A barna krémbe tesszük hosszában a banánokat.
  22. Óvatosan feltekerjük, és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  23. Utána felszeleteljük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 38854
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A sütemény lányom középiskolájának "Ki mit tud"-jára készült. Nagyon ízletes, dekoratív, könnyű süti. A zsűri különdíjjal jutalmazta.

Hozzászólások

titus28

Üdv! Ezt a sütit én Pávaszem néven ismerem, kiskoromban sokszor készítette nagymamám, azóta is kedvenc. Bár annak a tésztájában nem volt pudingpor. Ajánlom mindenkinek, nagyon finom! :)

Törölt felhasználó

Nekem is megvan a "Pávaszem", de abban puncspudingos krém van és kicsit más a tésztája.

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem húsvétra! Nagy sikere volt! :) Nagyon jó recept és nem is olyan bonyolult, amilyennek látszik! Érdemes kipróbálni!

Judit71

Nekem is meg van ez a recept, csak ott nem tekerjük fel teljesen a tésztát, hanem egymásra hajtjuk. Tényleg olyan, mint egy hatalmas könnycsepp. A hozzávalók ugyan ezek csak a formája más. Nagyon mutatós és nagyon finom.

Törölt felhasználó

Meg sütöttem de nekem túl sok lett bele a krém és ezért szét esett.De amúgy finom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek