r
Nosalty Logó

Egyszerű túrós rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
PSzaboIstvan
Egyszerű túrós rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2164 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.1 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    250 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 541 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4280.4 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    1002 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    1171 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 2164 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.9 g
  • Cink
    146 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    67 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót, a tojást, a vaníliás-, és a kristálycukrot, és 2 evőkanál búzadarát egyenletesen keverjünk el egy edényben.
  2. Egy közepes méretű citrom felének a héját ráreszeljük a töltelékre. Mikróban vagy a tűzhelyen felolvasztjuk a vajat.
  3. Egy tiszta, nedves konyharuhára kiterítjük az első réteslapot.
  4. Ecsettel elkenjük az első adag olvasztott vajat az első réteslapon. Ugyanezt a műveletet megismételjük még legalább háromszor-négyszer, attól függően, hogy hány réteslapot szeretnénk felhasználni. (Én általában négy lapból készítem ezt a túrós rétest.) A réteslapokat egymásra fektetjük.
  5. A maradék, körülbelül 4 evőkanálnyi grízt egyenletesen elszórjuk az utolsó bevajazott réteslap teljes felületén, majd választhatunk, hogy a (1.) tölteléket is a lap teljes felületére kenjük egyenletesen - ha azt szeretnénk, hogy a rétesünk tekercs-szerű legyen - vagy (2.) csak a legfelső réteslap alsó széléhez közel egy sávban visszük fel azt. Relatíve "szorosan" - a nedves konyharuha segítségével - feltekerjük a réteslapot, lehetőség szerint úgy, hogy a réteslap végének illesztése a rétes aljára kerüljön.
  6. A feltekert rétes tetejét-oldalát is bekenjük a maradék olvasztott vajjal. A rétest sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, majd 180 fokos sütőben, körülbelül 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. A kész rétest finoman szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 6255
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű túrós rétes
PSzaboIstvan 6 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek