r
Nosalty Logó

Egyszerű túrós rétes

PSzaboIstvan
Egyszerű túrós rétes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

541
Kalória
28.1g
Fehérje
49.2g
Szénhidrát
24.3g
Zsír
103.7g
Víz
82.6g
Koleszterin
781.5mg
Élelmi rost
13.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2164 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.1 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    250 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 541 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4280.4 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    1002 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    1171 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    414.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 2164 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.9 g
  • Cink
    146 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    67 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

  1. A túrót, a tojást, a vaníliás-, és a kristálycukrot, és 2 evőkanál búzadarát egyenletesen keverjünk el egy edényben.
  2. Egy közepes méretű citrom felének a héját ráreszeljük a töltelékre. Mikróban vagy a tűzhelyen felolvasztjuk a vajat.
  3. Egy tiszta, nedves konyharuhára kiterítjük az első réteslapot.
  4. Ecsettel elkenjük az első adag olvasztott vajat az első réteslapon. Ugyanezt a műveletet megismételjük még legalább háromszor-négyszer, attól függően, hogy hány réteslapot szeretnénk felhasználni. (Én általában négy lapból készítem ezt a túrós rétest.) A réteslapokat egymásra fektetjük.
  5. A maradék, körülbelül 4 evőkanálnyi grízt egyenletesen elszórjuk az utolsó bevajazott réteslap teljes felületén, majd választhatunk, hogy a (1.) tölteléket is a lap teljes felületére kenjük egyenletesen - ha azt szeretnénk, hogy a rétesünk tekercs-szerű legyen - vagy (2.) csak a legfelső réteslap alsó széléhez közel egy sávban visszük fel azt. Relatíve "szorosan" - a nedves konyharuha segítségével - feltekerjük a réteslapot, lehetőség szerint úgy, hogy a réteslap végének illesztése a rétes aljára kerüljön.
  6. A feltekert rétes tetejét-oldalát is bekenjük a maradék olvasztott vajjal. A rétest sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, majd 180 fokos sütőben, körülbelül 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. A kész rétest finoman szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...