r
Nosalty Logó

Egyszerű Tiramisu recept tojás és alkohol nélküli krémmel

Rebeka's Home
Egyszerű Tiramisu recept  tojás és alkohol nélküli krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sütihez

315
Kalória
5g
Fehérje
15.2g
Szénhidrát
26.1g
Zsír
73.4g
Víz
-
Koleszterin
925mg
Élelmi rost
12.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sütihez

Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sütihez

Összesen 1254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sütihez

Összesen 203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    104.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

A sütihez

  1. Első lépésként főzzük le a kávét. Mindenképpen hidegnek kell lennie mielőtt a babapiskótát beáztatjuk.
  2. Második lépésként egy robotgéppel keverjük ki a mascarpone-t, alacsony fordulaton 2 percig, ezután adjuk hozzá a vanília kivonatot és a vaníliacukrot, majd keverjük további 2 percig.
  3. Ezután egy másik tálba verjük fel a tejszínhabot. Amikor már elkezd keményedni adjuk hozzá a 4 ek cukrot és verjük kemény habbá, míg megáll benne a kanál. (Ha édesített tejszínhabot használunk nem kell hozzáadni plusz cukrot. )
  4. A két krémet keverjük össze egy fakanállal vagy egy szilikon kanállal, majd váltsunk át robotgépre és keverjük kb 1 percig.
  5. Kezdhetjük a babapiskótát a kávéba mártogatni, majd egyből helyezzük a formába. Vigyázzunk arra, hogy egy gyors mozdulattal végezzük a mártogatást, mert különben túlságosan elázik a piskóta és élvezhetetlen lesz a desszert. (A forma kiválasztása szabadon választható. Érdemes egy üvegtálba vagy egy olyan formába tenni melynek levehető az oldala. Én az állítható körformát használom és az alját pedig folpackkal fedtem be, hogy ne folyjon össze vissza.) Folytassuk a rétegezést egy adag krémmel, majd újra a bemártott babapiskótával, ezt addig folytassuk míg van alapanyag. (A második réteg babapiskótát érdemes vízszintesen elhelyezni, ha függőlegessel indítottunk.) Figyeljünk arra, hogy a tetejére is jusson elég krém, igyekezzünk egyenlően elosztani!
  6. Szitáljunk rá kakaóport, majd éjszakára tegyük hűtőbe és másnap tálaljuk. Tálaláskor szórjuk meg még egy kis kakaóval. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...