Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű, hűsítő ribizli-desszert

Egyszerű, hűsítő ribizli-desszert
Egyszerű, hűsítő ribizli-desszert
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A forró nyári napokon kimondottan jólesik egy savanykás, jéghideg, gyümölcsös desszert.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A feketeribizlit leszemezzük és megmossuk. Egy méretes lábaskába tesszük, villával összetörjük. Rátesszük a cukrot, és lassú tűzön összefőzzük a cukorral. Teljesen kihűtjük.
  2. Hűtőben tárolt, jéghideg tejfölben elkeverjük a ribizlipépet. Visszatesszük a krémet a hűtőbe legalább egy órára. Az sem árt neki, ha fél órát a mélyhűtőben várakozik.
  3. Tálaláskor poharakba merjük a krémet, és egy-egy fürt feketeribizlivel díszítjük. Kitűnő hűsítő, egészséges desszert kimondottan kánikulai napokon.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 299
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
382 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ribizlis pohárkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

243
feketeribizli 200 g
tejföl 400 g
cukor 2 ek