Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű csokoládéganache

Egyszerű csokoládéganache
Egyszerű csokoládéganache
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Trüffelek, csokitorták, krémek alapja - igazi cukrász alaprecept.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A krémet ízesíthetjük 1-2 kanál likőrrel vagy reszelt citrushéjjal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét apróra törjük.
  2. A habtejszínt kis lángon felforraljuk, ha folyamatosan gyöngyözik, levesszük a gázról, és leöntjük vele a csokit.
  3. 5-10 percig állni hagyjuk, majd kikeverjük.
  4. Ha trüffelt készítünk belőle, akkor hagyjuk teljesen kihűlni, majd golyókat formázunk belőle, ha tortamáznak vagy tölteléknek szeretnénk, akkor 20 perc múlva habverővel felverjük, így egy kicsit könnyedebb lesz.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 19 002
elküldve: 0
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

csipetnyirecept

Mióta szakács: 2019.08.03.
58 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ganache, csokikrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

364
habtejszín 200 ml
étcsokoládé 160 g