Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű almaleves 6.

Egyszerű almaleves 6.
Egyszerű almaleves 6.
10 perc / főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkoromban gyakran nyaraltam a nagymamámnál. Ő készítette sokszor ezt a levest. Sőt a nagy melegben lehűtve, kitűnő üdítőital.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Cukor helyett édesítőszerrel is el lehet készíteni. A cukor és a citromlé ízlés szerint lehet több vagy kevesebb, ki hogyan szereti!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük a vizet a fahéjjal, a cukorral és a szegfűszeggel főni.
  2. Meghámozzuk az almákat, kivesszük a magházát is, és 8 cikkre vágjuk.
  3. Ha forr a víz, belerakjuk a feldarabolt almákat.
  4. Újraforrástól számolva 3-4 percig főzzük. (Az idő almafajtától függ.)
  5. Lezárjuk a gázt, és citromlével/citrom levével ízesítjük. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 839
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fahéjas almaleves, hideg almaleves, citrusos almaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

84
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 5 db
alma 5 közepes db
cukor 5 ek
citromlé 3 ek
víz 2 l