r
Nosalty Logó

Zsemle autó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zsemle autó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 989 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 989 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 164 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3670.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    2594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    358 micro
  • β-karotin
    1606 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9108 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 989 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3670.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    2594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    358 micro
  • β-karotin
    1606 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9108 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 989 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1511 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virslit tegyük forró vízzel teli tálba, hogy átmelegedjen. Ha szükséges, még cseréljünk vizet. Így nem fog felpuffadni és formát veszteni, mint a főzés során (eredetileg a virslit amúgy is csak melegíteni lenne szabad!).
  2. A zsemléből kivágunk egy éket, ahova kerül a kis virsli párosunk.
  3. A virslit megtöröljük, ha héjas, eltávolítjuk, és kettévágjuk.
  4. Vágott felükkel lefelé a zsemlébe tesszük.
  5. Fekete borsból szemeket nyomunk a virslibe.
  6. Szószba mártott fogvájóval szájat rajzolunk.
  7. Paradicsom szárból készült a legény haja, a kislány pedig egy csinos kis masnit kapott.:)
  8. A kocsi kerekei uborkaszeletekből készültek, a lámpa koktélparadicsomból, melyet fogvájóra tűzünk (erre figyeljünk, fogyasztás előtt távolítsuk el!).
  9. A füstölt sajtot, párizsit szívecske formájú kiszúróval tálaljuk.
  10. Virsli emberkéink utazását pedig egy-egy szalámi háttámlával tesszük kényelmesebbé!:)
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2303
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ilyen szuper zsemle járgánnyal kedveskedhetünk gyerkőceinknek, szerintem nem akad kiskorú, akinek ne tetszene, és ne falatozná nagyobb élvezettel.;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek