Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egész tojásos leves Gabystól

Egész tojásos leves Gabystól
Egész tojásos leves Gabystól
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors, olcsó, a hétköznapok levese.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, takarékon kevergetve rózsaszínűre pirítjuk (krémszerű állagot készítsünk).
  2. Lehúzzuk a tűzhelyről, beletesszük a pirospaprikát, köménymagot, sót, felengedjük leves mennyiségű vízzel, és lassan pezsegve kb. fél órát főzzük.
  3. 1 tojást felverünk, picit megsózzuk, a levest forralva lassan belecsorgatjuk, elkeverjük.
  4. A levest tovább forralva egyenként beleütjük a többi tojást.
  5. Kb. 2-3 percet még tovább főzzük (ha keményebb tojást szeretnénk, kb. 5 percet főzzük).
  6. Ízlés szerint tehetünk még bele köménymagot, tálalás előtt ecetet.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 87 368
elküldve: 5
receptkönyvben: 287
elkészítve: 44/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tojásleves egész tojással, köményes tojásleves, tojásleves, csurgatott leves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-09-16 13:42

Kedves Gabys!

Inom (a het szakacsa) receptjeit nezegettem, a tojasos leveset is, es tudod, alul van egy csomo "hasonlo" recept-ajanlat. A Tied mellett döntöttem, köszi! Ma olyan napom van, hogy semmi küli nem jut eszembe, de ezzel a levessel "kezdek" - a többi (remelem) :) majd jön magatol!

Puszi: Marti

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2014-09-17 18:26

Mártikám kedves:) Ahogy olvastam a soraidat, hirtelen nem is tudtam eldönteni minek örültem mmeg jobban, annak hogy végre "látlak", vagy hogy megfőződ (főzted) a levest. De igazándiból Neked!:)) Nagyon régen nem láttalak, remélem bennem van a hiba, ritkán nézem már meg az új recepteket. Nagyon remélem minden rendben van Veled, és jól telt ez a szeszélyes nyár. Sok puszi:) Gabi

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2014-09-17 18:49

Kedves Gabi, ezzel en is ugyanigy vagyok! Egy idejig valoban nem voltam "jelen", mert a terdemet operaltak aprilisban, utana rehab, egyebek... Nyaron otthon voltunk es ilyenkor mindig elvezkedünk a Magyar alapanyagokbol keszithetö etelekben, igy sok ujat nem is tudtam volna feltenni. Hamarosan indulunk vissza egy kis (remelhetöleg!) "arany oktobert" elvezni a Pilisben... A nyar szamomra remes Volt, mert egyre kevesbe viselem a höseget, es ebben juli-augusztusban otthon böven reszünk Volt... A levest meg nem föztem meg, mert maradt a paprikakrem levesemböl, melyet megtalalsz az uj recik között a NS-föoldalon. Ja, juliusban kepzeld en voltam az egyik "het szakacsa" :) - lattad?

Remelem, hogy a jövöbeb Ismet gyakrabban irogatunk egymasnak, es azt is, hogy Te is rendben vagy. Örültem nagyon a soraidnak!!!

Pusz'-pusz'! Marti

Maiden24
Maiden24 Thu, 2013-09-05 10:55

Én is így készítem, de teszek bele még 2 gerezd zúzott fokhagymát is...mi így szeretjük...ja és pirított zsemlekockával tálalom...:)

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-09-05 18:37

Biztos finom a fokhagymával kiegészítve, tuti nem rontja el. A zsemlekockát ennél a levesnél kihagyjuk, bár elárulom, a zsemlekockát egyébként is lecseréltem levesgyönggyel, sokkal finomabb.... szerintem:))
Üdv: Gabi

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-03-20 00:25

Szia Gabinca ;) Jó "látni" megint! Ez az étel nálunk is gyakori, az egész család szereti. Nagyon guszta a fotó! Puszi, T :)

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-03-20 15:20

Köszönöm szépen Tormus:) Én is örömmel látom, előkerültél:) Bár lanyhult az érdeklődésem az oldal iránt, de azé majd előfordulok. Puszi: G.

135
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
tojás 5 db
ecet 1 teáskanál
víz 1.5 l