Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya gyömbéres tejszínben

Édesburgonya gyömbéres tejszínben
Édesburgonya gyömbéres tejszínben
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szép, formás kis édesburgonyákat vettem. Valami könnyű, gyors, egyszerű dolgot akartam belőle készíteni, nem agyonfűszerezve. Az édes íze mellé kellett egy kis csípős, így esett a választásom az egyik kedvencemre, a gyömbérre. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A tejszínbe belekeverjük a meghámozott, lereszelt, hüvelyknyi, friss gyömbért és egy kávéskanálnyi sót.
  3. A burgonyát összekeverjük az ízesített tejszínnel, beleöntjük egy fedeles jénai edénybe, lefedjük, és betesszük az előmelegített sütőbe.
  4. Kb. fél óra után már elég puha, de még nem fő szét, és a tejszín kellően besűrűsödik.
  5. Miután sajnos nagyon kevés időm volt, így szégyen és gyalázat, de csak virslit főztem hozzá. Következő alkalommal biztos, hogy egy szép szelet húst sütök mellé natúr.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 141
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
287 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édesburgonya-köret

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Mon, 2018-01-01 14:24

Kedves Pogácsa!

Az újév első napján ez volt az egyik fogás. A Svájcból kapott ajándék füstölt sajtból reszeltem a tetejére, és valami csodás lett. Nagyon köszönöm ezt a receptet, mert eddig csak sütve készítettem édesburgonyát. Ettem mellé egy kevés húst is, de önmagában is megállja a helyét. Üdv: Éva

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Mon, 2018-01-01 15:57

Kedves Éva,
nagyon örülök, hogy ízlett, és külön köszönet azért, hogy ezt meg is írtad!
BUÉK!

hedi1
hedi1 Wed, 2017-12-20 16:01

Már meg is ettük, nagyon finom lett. A tàlalàsnál került rá egy
kis joghurt, mert nekünk túl èdes volt.

hedi1
hedi1 Wed, 2017-12-20 12:55

Pont valami ilyesmit kerestem. Èn még egy kis sajtot teszek a tetejére, és szerintem
jöhet magában. Hús, virsli nélkül is. Köszönöm.

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Wed, 2017-12-20 15:29

Nagyon örülök, ha megtetszett a recept. A sajt jó ötlet, pontosabban mindig jó ötlet, ki is fogom próbálni.

230
édesburgonya 30 dkg
főzőtejszín 2 dl
gyömbér 3 cm
1 kávéskanál